Dragnea - Iohannis, blocare buget la CCR. Chirieac: ”Modalitatea brutală”

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la blocajul pe buget impus de președintele Klaus Iohannis prin trimiterea acestuia la CCR.

”Să blochezi creșterea alocațiilor pentru copilași este o măsură politică iresponsabilă. Au trecut în buget majorarea alocațiilor cu o sumă importantă, care chiar dacă nu este o sumă extraordinar de mare, dar atâta poate economia românească. Dar, a bloca banii pentru copilași e o măsură politică iresponsabilă, atâta vreme cât ele sunt prăvăzute în buget”, a precizat analistul.

În așteptarea unui răspuns al președintelui la acuzațiile făcute de liderul PSD, Chireac a precizat: ”Președintele poate să iasă cu ce crede de cuviință. Problema este că bugetul este atacat la Curtea Constituțională, Curtea ar putea să aibă nevoie de vreo două luni ca să citească bugetul, între timp bugetele locale nu pot fi hotărâte neexistând buget central, deci taman bine toată țara va rămâne în stand-by vreo 4-5 luni. Deci, ce dezvoltare, ce creștere?!? E o modalitate brutală de a opri reconstrucția acestei țări. După știința mea, bugetul este hotărât în Parlament. Este exclusiv atributul Parlamentului. De aia nu a ieșit întotdeauna cum a vrut PSD-ul sau cei care au fost la putere, în general. Trece prin Parlament. Ciobit într-o parte, adăugat în altă parte... acela este bugetul. Acum, fără buget nu știu ce-o să facă, mai ales că după 31 martie nu se mai poate debita, lunar, bugetul de anul trecut. Nu există legislație!”, a încheiat analiza Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Declarații Liviu Dragnea

”Vreau să vorbesc despre acțiunea iresponsabilă a președintelui României care a atacat bugetul de stat la Curtea Constituțională. Este clar că și el și liberalii sunt niște ipocriți, consecințele sunt că de la 1 Martie nu se pot mări alocațiile pentru copii. Deci, pentru a-și hrăni orgoliul, pentru a arăta în continuare cât de supărat este sau cât de mult rău vrea să facă acestui Guvern, face rău și copiilor din România” a spus Liviu Dragnea, luni după amiaza, într-o declarație de presă de la sediul partidului.

Citește și:

Bugetul, contestat la CCR. Gabriel Leş: Este grav unde am ajuns

Dragnea, despre Iohannis: Vă deranjează, dar o spun!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel