Dragnea, despre amnistie și grațiere. Anunțul serii

Justitie
Justitie

Liviu Dragnea a făcut precizări referitoare la legea privitoare la amnistie şi graţiere. 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut precizări referitoare la o eventuală decizie privind amnistia şi graţierea, în cadrul emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

"Ideea aministiei nu este o iluzie juridică, ca să discutăm foarte deschis şi tranşant. Se vorbeşte în spaţiul public de foarte mult timp de a se găsi o soluţie sau un pachet de soluţii să se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor în justiţie, de implicarea procurorilor în instanţe şi de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale şi neconstituţionale. Pentru mine şi pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridică", a afirmat Dragnea. 

"Trebuie să se găsească soluţiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse. Nu trebuie să o mai lungească mult. Nu e amnistie, e în regulă. Să se dea posibilitatea ca cei nevinovaţi să nu mai plătească costul unei vânători de vrăjitoare care s-a petrecut în România. Să se dea posibilitatea judecătorilor să judece fără să fie terorizaţi. În ce ţară din lume mai avem aproape două treimi dintre magistraţi cu dosare penale la DNA, la Parchet. Cum să creadă românul că un judecător este liber să-l judece. Din acest motiv într-un sondaj al domnului Pieleanu apărea un procent uriaş de români care credeau că pot ajunge nevinovaţi să fie condamnaţi. Până la urmă, şi judecătorii sunt oameni. Dacă sunt presaţi nu mai iau deciziile corect", afirmă Liviu Dragnea.

"Domnul Tudorel Toader trebuie să se hotărască, să se finalizeze propunerile de acte normative. Avem şi noi în Parlament [...] celebra ordonanţă 6 care le-a dat puteri de cercetare penală ofiţerilor SRI, în vremea Guvernului Cioloş. Această ordonanţă va fi picată, numai că discutăm săptămâna această ce punem în legea de abrogare a ordonanţei ca şi efecte după ce ordonanţa nu mai e în vigoare. Aici domnul ministru al Justiţiei trebuie să aibă o oarecare grabă", a mai declarat preşedintele PSD. 

"[...] Din aceste motive ne-am bătut pentru legile Justiţiei, pentru punerea în acord a codurilor penale cu deciziile CCR, cu directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie şi cu deciziile CEDO. Din acest motiv nu vom ceda şi mergem în continuare înainte", a mai subliniat Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel