EXCLUSIV  Dragnea descrie același mecanism de intervenție ca președintele Sed Lex: ”Război economic turbat”

Dragnea, despre cei VINOVAȚI de criza energetică din România: ORDINUL, primit de la ambasade și multinaționale. Un război economic turbat / Foto: Pixabay, de Oliver Peters
Dragnea, despre cei VINOVAȚI de criza energetică din România: ORDINUL, primit de la ambasade și multinaționale. Un război economic turbat / Foto: Pixabay, de Oliver Peters

Liviu Dragnea a vorbit la DC NEWS despre criza energetică din România.

Potrivit politicianului, în anul 2000 sistemul energetic din țara noastră "a fost spart în patru grupe", iar acest lucru ar fi fost făcut la presiunea altor state și ar fi dus la ineficiența liberalizării pieței libere.

"La energie electrică, pentru că în 2000 s-a spart sistemul în 4 grupe: energie electrică din cărbune, din apă, nuclear și hidrocarburi. În momentul ăsta nu poți face un mix de energie ca să te poți juca cu alții și să intri în concurență, deci nici aici nu poate funcționa piața liberă, asta înseamnă că actualul mecanism de piață care formează prețul generează astfel de crime energetice, crime economice, crime sociale.", a declarat Liviu Dragnea la DC NEWS.

"Bun, dar când au făcut chestia asta, nu au gândit-o pe termen mediu și lung?", l-a întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Ba da, dar au făcut-o intenționat. Eu nu am niciun dubiu pentru că ei au primit ordinul de la ”stăpânii” lor, care sunt ambasadele și multinaționalele, dar sunt oameni acolo care sunt funcționari, specialiști în ministere, companii, care sigur le-au atras atenția. Eu sunt sigur că și în Serviciile Secrete sunt enorm de mulți patrioți care le-au atras atenția și lui Iohannis, și lui Ciolacu, și lui Cîțu, și lui Ciucă, tuturor.", a răspuns Liviu Dragnea.

Dragnea: Este un război economic turbat

"Este un război economic turbat. Este o lăcomie fără limite. Toate multinaționalele din lume sunt lacome. Asta este raționalul de a fi. (...) Unde le iese, le iese, vina nu este a lor, vina este a acestor ghiocei trădători care dacă ăia le cer ceva, ăștia zic: "Nu, vă mai dăm și ceva în plus pentru că ne faceți onoarea să ne cereți să ne luați ceva".", a mai spus Liviu Dragnea.

"De câte ori vi s-a întâmplat când erați la guvernare schema asta, să vină să ceară?", l-a întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Au venit de câteva ori, după care nu au mai venit ambasadorii și multinaționalele. Au venit în special pe zona energetică ca să aibă tot felul de avantaje, plus marea discuție despre gazele din Marea Neagră.", a spus Liviu Dragnea.

”Imediat te trezeşti cu ambasadorul ţării respective pe holul Ministerului”

Aceste ”mecanisme” au fost descrise la DCNews și de președintele Sed Lex, Vasile Marica: "Uitaţi cum stau lucrurile. Iarăşi trebuie să fac dovada unui act de discuţie foarte liberă. Dacă eu mă duc acum să verific o multinaţională care este foarte influentă, imediat te trezeşti cu ambasadorul ţării respective pe holul Ministerului. Ce caută aici când ar trebui să se ducă la Externe? În mod normal ar trebui să-l dăm afară şi să-i zicem "Ia-te frumuşel de mână şi du-te la domnul Aurescu, spune-i lui ce plângeri ai!". Dacă te iei de unul din orice domeniu, că-i energie, alimentaţie etc. imediat apare ambasadorul din statul de unde provine afacerea şi pune presiune. Dacă e prea groasă, vine chiar pe hol. Dacă nu, ne reproşează în scris: "Dom'le, chiar de ai noştri v-aţi găsit să vă legaţi?". Se întâmplă tot timpul şi se întâmplă de 30 de ani încoace. Fac presiuni la politicieni şi politicienii pun presiune pe noi. Când fac presiune peste noi, a doua oară îţi iei măsuri, nu mai faci o gafă de genul ăsta." a spus preşedintele Sed Lex.

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  Marica (Sed Lex), CULISE. Cum fac PRESIUNI multinaționalele pe holurile ministerului: Imediat apare ambasadorul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel