Dragnea: Voi cere remaniere în Guvern

Andreea Marinas / 23 apr 2017 / 20:34 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a vorbit duminică seară, la Antena 3, despre impozitul pe venit global. „Planul nostru este ca această lege să fie modificată și promulgată până la 1 iulie 2017.” Liderul PSD și-a manifestat nemulțumirea și față de ministrul Justiției, dar și față de alți miniștri fără a-i nominaliza.

Liderul PSD a venit și cu câteva exemple concrete. O familie cu un soț, care are un salariu brut de 1800 de lei, cheltuieli totale angajator sunt de 2210, la acest salariu brut are un salariu net de 1327 de lei, un salariu net anual de 15 924 de lei. Soția este casnică. Doi copii ori 84 de lei ori 12, alocație de 2016 lei. Adunat cu venitul anual al tatului înseamnă 17.940 de lei. La țară, există niște limite care nu sunt impozabile, a explicat Liviu Dragnea.

„Nu este un nou impozit, este un nou mod de calcul", a ținut să precizeze șeful Camerei Deputaților.

În ceea ce privește deducerea, liderul PSD susține că se pot face anual deduceri de 2000 de lei.

„E nevoie de impozit pe venitul global. Nu e un nou impozit, se schimbă doar modul de calcul. Vrem să stimulăm prezența la școală. Dacă va fi cazul, voi cere remaniere în Guvern. Sunt mai mult de doi miniștri sub lupa mea. Nu sunt miniștri răi. Cred că sunt și sub lupa premierului, cred că ne uităm cu aceeași lupă. (...)

Moștenirea nu va fi impozitată. Impozitul global va stimula mult mai bine business-ul românesc. Planul nostru este ca aceasta lege să fie modificată și promulgată până la 1 iulie 2017. Impozitul pe gospodărie va fi aplicat din luna mai 2019. (...)

[citeste si]

Liviu Dragnea a mai declarat că este nemulţumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea Codurilor penale, şi nu poate spune că este "foarte mulţumit" că l-a susţinut ca ministru, adăugând că sunt şi alţi membri ai Cabinetului faţă de care are rezerve.

Dragnea l-a criticat din nou pe ministrul Justiţiei că a întârziat proiectul privind modificarea Codurilor penale, puse în dezbatere publică abia săptămâna trecută.

"Eu sunt nemulţumit pentru că faptul că a spus că a doua zi îl pune pe site-ul ministerului şi au trecut 3 săptătămâni şi nu l-a pus. S-au pierdut trei săptămâni de zile. Colegii din Parlament normal că au şi ei supărăriile lor pe asta", a spus şeful PSD.

El a avertizat că, dacă ministerul întârzie, ar putea apărea iniţiative parlamentare.

"Dacă se întârzie foarte mult, iniţiative legislative pot apare şi în Parlament. Parlamentul, în acest an, încă mai are dreptul să legifereze. (...) Unii funcţionari din statul român (...) critică Parlamentul atunci când Parlamentul vrea să legifereze", a spus Dragnea.

Întrebat dacă regretă faptul că l-a susţinut pe Tudorel Toader pentru a fi ministru, Dragnea a răspuns:"Nu pot să spun că regret, dar nici nu pot să spun că sunt foarte fericit".

Liderul PSD a afirmat că are nemulţumiri şi faţă de alţi miniştri. Întrebat dacă este vorba despre mai mult de doi, cu referire la Tudore Toader şi Viorel, Ştefan, pe care Dragnea l-a criticat recent, social-democratul a confirmat.

"Din păcate, mai mulţi de doi. Nu sunt miniştri răi, dar eu am spus înainte de alegeri (...) că acest program de guvernare este foarte riguros şi cu care nu poţi să te joci", a spus el.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25