Dragnea, condamnare Dosarul Referendumul. Codrin Ștefănescu: Incredibil

Codrin Ștefănescu a reacționat după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația la executare depusă de Liviu Dragnea împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

"Este incredibil ce se întâmplă în România. Nu mai înțelegem dacă legea se respectă sau nu. Dosarul Referendumul a fost unul politic. Toată lumea spune acest lucru. Condamnarea în Dosarul Referendumul nu ar avea nicio legătură cu dosarul pe fond care s-a discutat. A fost un șoc și pentru avocați. (...) Plus că Livia Stanciu a uitat, timp de 341 de zile, să semneze motivarea, astfel încât Liviu Dragnea să nu-și poată căuta dreptatea la CEDO. Conform legii, dacă motivarea nu este semnată, condamnarea este nulă", a zis Codrin Ștefănescu la România TV.

[citeste si]

Liviu Dragnea a demarat, în luna februarie, o acțiune de redeschidere a procesului 'Referendumul', prin depunerea în instanță a unei contestații la executare, o cerere extraordinară de atac.

Avocații acestuia au cerut în instanță anularea deciziei din dosarul "Referendumul", pe motiv că două judecătoare din complet, printre care și Livia Stanciu, s-au pensionat înainte de redactarea motivării, iar în locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul că a fost depășit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel