EXCLUSIV  Dragnea, candidatură prezidențiale. Pieleanu: REVOLUȚIE a vestelor galbene în România

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Sociologul Marius Pieleanu a apreciat, într-o declarație pentru DC News, faptul că discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, este o prezentare a unei platforme pentru candidatura la alegerile prezidențiale cu principii similare celor ale vestelor galbene din Franța. 

Marius Pieleanu consideră că lucrurile pot lua o turnură neașteptată în orice moment, dar că toate indiciile arată faptul că Liviu Dragnea se pregătește să își anunțe candidatura.

Revoluție a vestelor galbene

"Discursul este unul care se apropie de o revoluție a vestelor galbene în România. Între ceea ce a spus Dragea aseară și nemulțumirile francezilor există multe similarități. Povestea legată de abuzurile băncilor comerciale, cea legată de corporațiile care nu sunt impozitate suficient sau care au sedii sociale în paradisuri fiscale, agricultura, un capitol important.

Eu aș vedea discursul ca o enumerare de elemente de conținut care vor sta la baza platformei electorale pentru candidatura lui Liviu Dragnea la alegerile prezidențiale. Inclusiv maniera de a vorbi în timpul discursului, cu activul de partid, nu este o obișnuiță pentru un discurs clasic al unui lider de partid. A abordat totul gândit, pas cu pas. Și dacă totul va fi normal în țara aceasta și nu vom asista la arestări cu cătușe, președintele Liviu Dragnea probabil că va fi candidatul PSD la președinție", ne-a spus Pieleanu. 

Când își va anunța candidatura


Întrebat când crede că Liviu Dragnea va anunța candidatura la prezindețiale, profesorul a explicat că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat.

"Nu își va anunța candidatura decât după alegerile europarlamentare însă, în mod evident, obiectivele de campanie și le va promova în această perioadă", a mai spus sociologul pentru DC News.  

VEZI ȘI:

PROTESTE VESTE GALBENE, Bruxelles. Zeci de arestări

Iohannis, despre ”vestele galbene”. Ciutacu: Ăsta s-a apucat de fumat la bătrânețe?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel