Draga Olteanu Matei sărbătorită la Gala Ambasadorilor Nemțeni

Consiliul Județean Neamț organizează o seară specială în cinstea marii artiste Draga Olteanu Matei.

Draga Olteanu Matei va fi sărbătorită cu public la împlinirea vârstei de 85 ani printr-un eveniment organizat de Consiliul Judeţean la Cinematograful 'Dacia' din municipiul Piatra-Neamţ şi care va avea loc chiar în ziua aniversării, pe 24 octombrie. 

Pregătim un nou eveniment măreț, marca Gala Ambasadorilor Nemțeni! Pentru iubitorii de film și teatru, pentru admiratorii artiștilor români, pentru cei care o iubesc pe Draga Olteanu Matei, pe 24 octombrie, organizăm o întâlnire specială, la Cinematograful Dacia, din Piatra Neamț.

Personajul principal al evenimentului, organizat în cadrul Galei Ambasadorilor Nemțeni, va fi Draga noastră Dragă, cea pe care o vom aniversa și felicita pentru întreaga activitate artistică. Alături ne vor fi invitații ei speciali, actori de anvergură ai scenei românești.

Consiliul Județean Neamț organizează această seară specială în parteneriat cu Asociația Cinecultura și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România și DACIN SARA.

Tuturor le mulțumesc pentru sprijin, iar pe dumneavoastră, nemțenii, vă aștept să vă bucurați sufletele și să vă încântați privirea, într-o seară de neuitat”, spune Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Draga Olteanu Matei, roluri antologice

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în 1956. Cariera ei se întinde pe parcursul a peste 50 de ani în care a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje în film, teatru şi televiziune.

A interpretat roluri antologice în filme care au marcat istoria cinematografului românesc, precum 'Cucoana Chiriţa' (regia - Mircea Drăgan, 1986), 'Ilustrate cu flori de câmp' (regia - Andrei Blaier, 1974), 'Nea Mărin Miliardar' (regia - Sergiu Nicolaescu, 1979) sau 'Buletin de Bucureşti' (regia - Virgil Calotescu, 1982). Draga Olteanu Matei a debutat în film cu un rol în lungmetrajul 'Blanca' (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici. Alături de aceştia doi, dar şi de actori precum Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai importante personalităţi ale generaţiei sale de actori.

Pe parcursul carierei sale în film, Draga Olteanu Matei a colaborat şi cu regizori importanţi, precum Dan Piţa, Nicolae Mărgineanu, Elisabeta Bostan sau Geo Saizescu. După pensionarea sa, de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, unde şi-a înfiinţat propria companie - 'Teatrul Vostru' - primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti, însă acesta şi-a întrerupt activitatea din cauza stării de sănătate a actriţei. În 2010, Draga Olteanu Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga activitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel