Drăcoaicele fără sutiene expuse de Clotilde Armand, scoase la licitație la un preț accesibil

Cele 15 statuete expuse în urmă cu o lună de Clotilde Armand, în holul Primăriei Sectorului 1 din Capitală, sunt scoase la licitație.

„În ciuda controverselor inițiale dacă sediul primăriei este un loc potrivit pentru o expoziție de artă contemporană, precum și cu privire la semnificația unora dintre lucrările îndrăznețe expuse, ce au împărțit opinia publică în mai multe tabere și au determinat numeroase luări de poziție în presă și în social media, continuarea demersului expozițional pare a se bucura de atenția tinerilor colecționari și a iubitorilor de artă contemporană”, anunță Artmark.

„Toate aceste lucrări, nu peste multă vreme vor conta mult pentru arta contemporană de la noi. Acești tineri artiști acționează într-un mediu cu totul nou față de ceea ce știam, sunt lipsiți de complexe și abordează zone bogate în semnificații, dovedind o anume conștiință a problemelor lumii contemporane. E un tip de selecție care a avut în vedere îndepărtarea de ceea ce putem considera un canon al sculpturii. Aceste lucrări au o calitate artistică remarcabilă, spre deosebire de ceea ce au spus unii atunci când expoziția a fost deschisă. Cei care vor achiziționa aceste lucrări devin parte a unui proces istoric, care ține de istoria artei contemporane”, afirmă Călin Stegerean, curatorul expoziției și fostul director al Muzeului Național de Artă al României.

Toate cele 15 lucrări realizate de tinerii artiști pornesc în licitație de la un preț unitar de 500 de euro.

Amintim că expunerea statuetelor în holul Primăriei Sectorului 1 a generat discuții în mediul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel