Dr. Streinu-Cercel explică de ce a vrut testarea Capitalei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dr. Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce a vrut testarea Bucureștiului.

Dr. Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce a vrut testarea Bucureștiului, la Digi 24.

Întrebat de ce a vrut să testeze Capitala, dr. Streinu-Cercel a explicat: „Păi vreau și acum, nu doar am vrut. Pentru că mă interesează care este circulația acestui virus în populație. Și nu numai în București, mă interesează în toată România. Dacă vom avea date despre această circulație, și asta se poate face în mozaic, atunci vom ști exact ce tip de relaxare putem face și când o putem face cu foarte mare acuratețe. Deocamdată aceste date ne lipsesc, dar ele vor apărea".

Nu contează ce oraș e primul

„Putem să începem cu Bucureștiul, este total nesemnificativ. Important este să știi pe unde circulă. Și dacă am anumite zone unde am o incidență mai mare, atunci estimez că mult mai multă populație a trecut deja prin infecție. Dacă am un nivel important de populație care a trecut prin infecție, deja acolo pot să relaxez cum vreau, dar dacă nu am această informație trebuie să am un element de precauție suplimentar", a explicat doctorul.

Despre subiectul testării Bucureștiului și despre o dată exactă, doctorul a răspuns: „Nu știu, când vom avea avizele necesare, n-am nici cea mai mică idee."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel