Dr. Fauci recomandă restricţii dure pentru India. "Lockdown strict de câteva săptămâni"

Pixabay
Pixabay

Dr. Anthony Fauci, principalul epidemiolog al SUA, recomandă ca India să intre într-un lockdown strict de câteva săptămâni, pentru a scăpa de efectele devastatoare ale pandemiei. 

Anthony Fauci a spus, într-un interviu acordat presei indiene, că India are nevoie de un lockdown sever de câteva săptămâni. Guvernul indian e însă reticent în impunerea unui blocaj național, deoarece o măsură similară a afectat puternic economia. Sâmbătă, capitala indiană, New Delhi, a prelungit blocajul cu încă o săptămână, din cauza unei explozii a contaminărilor.

Peste 150 de milioane de doze de vaccin, deja administrate 

Pe de altă parte, India și-a deschis sâmbătă campania de vaccinare pentru cei aproximativ 600 de milioane de adulți, în ciuda penuriei, după ce a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecții în 24 de ore.

Până în prezent, au fost administrate 155 de milioane de doze la 127 de milioane de persoane, reprezentând 9,2% din populația indiană.

Numai în aprilie, India a raportat peste 6,6 milioane de cazuri, iar totalul cumulat a crescut la 18,76 milioane.

India este a doua ţară cea mai afectată din lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri raportate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, rapoartele recente au sugerat că numărul de morţi din India este subraportat.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi se confruntă cu critici din ce în ce mai dure pentru faptul că permite mulţimilor să se adune pentru festivaluri religioase şi mitinguri electorale în diferite părţi ale ţării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat săptămâna aceasta că mai multe variante mutante ale coronavirusului circulă în India, alimentând probabil creşterea. Spitalele sunt copleşite din cauza lipsei de paturi, oxigen şi medicamente, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel