EXCLUSIV  Dr. Doru Negru (Sanador): De ce cura de slăbire este cel mai tâmpit lucru pe care îl putem face

Dr. Doru Negru, la DCNewsTV
Dr. Doru Negru, la DCNewsTV

Dr. Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, a vorbit despre obiceiurile nesănătoase ale celor care vor să scadă în greutate, la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”.

Dr. Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, a afirmat la DCNewsTV că, dacă imediat ce vedem că ne îngrășăm apelăm la o cură de slăbire, „e cel mai tâmpit lucru pe care îl putem face”. 

Medicul primar a continuat explicând că „organismul nostru este, de milioane de ani, adaptat la foame. El știe să facă față, noi nu știm. În momentul în care mâncăm mai rar sau mai puțin, în așa-zisa cură de slăbire, organismul nostru nu se supără. Vede că nu-i mai dai mâncare, zice *Nu-i bai*. Practic, face aceeași treabă cu mai puțin consum de energie. Când mâncăm, organismul nostru nu crește turația motorului, nu crește consumul. A băgat de seamă că nu primește și merge cu turație redusă fiindcă poate, iar tot ce e în plus depozitează. 

Gândiți-vă că în milioane de ani de când foame e normală, s-au dezvoltat vreo 42 de metode de a economisi energia, dar nu avem decât o metodă de a o risipi: efortul fizic, pe care nu-l facem. Atunci, când mâncăm mai puțin, organismul se pune pe economisit.”

„Tot ce trece de gât în jos, după ce am înghițit, are două posibilități: se arde sau se depune. Ca să arzi, ai trei ceasuri, dacă nu... se depune.”, a precizat dr. Doru Negru. 

Dacă nu mănânci deloc, organismul își ia energie distrugând mușchii.”, a subliniat el. 

Dr. Doru Negru a mai spus că, pentru a păstra masa musculară, „e musai să facem mișcare, altfel mușchii se atrofiază.”

Un durduliu lăsat să moară de foame, închis între patru pereți, va muri de foame cu grăsime pe el. Organismul economisește grăsimea ca să aibă energie pentru când n-o fi și distruge mușchii.”, a adăugat dr. Doru Negru. 

Dr. Doru Negru, sfat pentru cei care vor să scadă în greutate

Dacă vrei să scazi în greutate, spune dr. Doru Negru, nu e nevoie de o cură de slăbire, „ci o schimbare a stilului de viață, care înseamnă mișcare și mese la intervale de aproximativ trei ore.”

„Din trei în trei ore mănâncă, dar mai puțin decât se consumă în intervalul ăsta.”, a precizat el. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, și DCNewsTV.

Dezbaterea „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel