Dr. Dorel Săndesc, declarații despre medicul ATI găsit mort la Timișoara. „Era lider de an. O tragedie extraordinară”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Vicepreședintele Societății Române ATI, prof. dr. Dorel Săndesc, a făcut declarații după ce un medic rezident de 28 de ani a fost găsit mort.

„Îi plăcea foarte mult, spunea că dacă n-ar exista ATI n-ar mai face medicină deloc. Era lider de an la rezidenți și s-a comportat impecabil ca rezident, ca membru al echipei. Poate și acel lucru face și mai dureros, și mai șocant pentru noi acest deznodământ tragic. Era un om sensibil și interiorizat se pare, foarte interiorizat. Pe acest teren, iată burnout-ul teribil care a cuprins marea majoritate a personalului, fără îndoială accentuat de ambianța din societatea românească apăsătoare pentru noi, au dus la acest deznodământ incredibil”, a transmis dr. Săndesc, la Timișoara.

„Este șocant pentru că el se purta foarte bine. Ceea ce s-a întâmplat este o tragedie extraordinară, poate că e greu ca oamenii să înțeleagă ce se întâmplă în secțiile ATI, câtă suferință, câtă presiune, cât stres... Pe de altă parte, această tragedie evocă și o realitate confirmată de statisticile internaționale. ATI suntem profesia, dintre toate profesiile din lume, cu cel mai mare procentaj de tentative de suicid, toxicomanie și depresie, toate determinate de specificul acestei specialități”, a continuat medicul. „Ne exprimăm din tot sufletul condoleanțe pentru familia îndurerată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel