”Dovada că Andronescu conduce sistemul”. Cum au votat liberalii

Luni, Senatul a decis ca acuzațiile de plagiat să fie anchetate de universitățile la care s-au susținut lucrările. Marian Preda, președintele Senatului Univeristății București, susține că ”avem dovada că tot Ecaterina Andronescu conduce sistemul național de educație”

”1. În afară de UB nicio altă universitate nu va da curând verdict de plagiat pentru o teză proprie! Dovada: până acum doar Universitatea din București a dat verdicte interne clare de plagiat la propriile teze, ceilalți și-au apărat plagiatorii! De ce de acum încolo ar da Universitatea Natională de Apărare (a propriilor plagiatori ?) sau Academia de Poliție sau altele, verdicte de plagiat?
2. Avem dovada că tot Ecaterina Andronescu conduce sistemul național de educație, cei care NU îi sunt vasali precum UB și o parte din Consorțiul Universitaria sunt minoritari și nesusținuți cu adevărat de establisment (parlament, președinție, servicii). Valorile importante precum adevărul, meritul, integritatea sunt susținute doar în enclave de normalitate precum Universitatea din București sau Consiliul CNATDCU, nu în sistemul de putere din România.
3. Plagiatorii mai mari sau mai mici nu scapă de stigmă prin această lege ci doar își conservă vremelnic privilegiile și funcțiile cu prețul compromiterii unor instituții, unor universități și, prin ele, a României care demonstrează că protejează în continuare plagiatele și impostura”, scrie acesta pe Facebook.

Cum au votat liberalii

Potrivit listei de vot electronic publicată pe site-ul Senatului, la proiectul privind plagiatul au votat în favoarea legii, alături de PSD și ALDE, senatorii PNL Petre Nicoară, Teodor Atanasiu, Ciprian Rogojan, Valeriu Boeriu, Octavian Moțoc, Marius Neculoiu, Mariana Câmpeanu, Corneliu Popescu, Viorel Grigoraș, Tapu Nazare Eugen, Titus Pasca și Marius Emil Pascan, care și-a anunțat în plen demisia din partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel