Douăzeci de morți și peste o sută de răniți în Irak

irak
irak

Douăzeci de persoane au fost ucise, joi, și peste o sută au fost rănite în mai multe atentate comise în Irak. Violențele din această țară s-au intensificat pe baza unei crize politice grave, potrivit Mediafax. 

Opt persoane au murit şi 30 au fost rănite după ce o maşină capcană a explodat într-o piaţă aglomerată din vestul Bagdadului, potrivit unui oficial din cadrul Ministerului de Interne. Alte două persoane au fost ucise şi 15 rănite într-un atentat cu maşină capcană în Taji. La aproximativ 60 de kilometri de Bagdad, o maşină capcană a explodat în apropierea unui loc sfânt şiit, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 51. La Ramadi, la aproximativ 100 de kilometri vest de Bagdad, cinci persoane au fost rănite într-o explozie a unei maşini capcană parcată în parcarea din faţa sediului Departamentului pentru Imigraţie.

În iunie, aproximativ 200 de persoane au fost ucise începând din 13 iunie, dintre care 72 într-o serie de atacuri simultane împotriva şiiţilor, revendicate de către Al-Qaida. În mai, 132 de persoane au fost ucise, potrivit datelor oficiale.

Criza politică l-a determinat pe al-Maliki, ajuns la putere în 2006,  să reclame, miercuri, alegeri legislative anticipate, în contextul în care legislatura actuală se încheie în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel