Două vaci, trei oi și doi miei, șpagă pentru un prim-procuror

mita
mita

Izabella Majeczki, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni (județul Harghita), a fost reținută de DNA, în sarcina acesteia reţinându-se  două infracţiuni de luare de mită şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 2011, Izabella Majeczki, în calitatea menţionată, a pretins şi a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal, ovine şi bovine (două vaci, trei oi şi doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să îşi exercite atribuţiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluţie favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracţiuni cu violenţă.

Pentru a ascunde infracţiunea de luare de mită descrisă mai sus, Izabella Majeczki a instigat şi a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.

În perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obţinerea, de către societatea comercială deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţii, în vederea obţinerii unor foloase materiale. În schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri, că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluţionarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.

La data de 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacoşă ce conţinea produse alimentare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea percheziţiilor domiciliare şi măsura reţinerii şi a arestării preventive a acesteia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel