UPDATE. 11 persoane rănite / Două trenuri s-au ciocnit în zona Ploieşti-Triaj

Accident feroviar extrem de grav între Ploieşti şi Triaj. Două trenuri s-au ciocnit. Există, conform primelor informaţii, mai multe victime. 

UPDATE: Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate, începând cu ora 17:17, pe ruta Bucureşti - Brazi - Ramificaţie Ploieşti Triaj - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud, informează CFR SA, potrivit Agerpres. Circulaţia trenurilor a fost închisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători, conform unui anunţ anterior al companiei.

Iniţial, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti - Ploieşti Triaj, CFR SA luase măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti - Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud. Potrivit companiei, este vorba despre 10 trenuri de călători care vor circula pe ruta deviată.

UPDATE: 37 de persoane, dintre care trei minori, refuză transportul la spital, potrivit ISU Prahova.

UPDATE: O persoană este transportată cu elicopterul la spital. Ar fi vorba despre unul dintre mecanici. 20 de persoane sunt evaluate.

UPDATE: "Trenul 5008 care circula pe ruta Buzău-Ploiești Vest- București Nord. La trecere prin ramificație a fost lovit frontal de un tren aparținând DD Cargo Marfă. În tren erau 50 de călători. Exclud în totalitate să fie greșeala CFR Călători. Avea aprinse cele două lumini galbene. Avea drept de circulație, era cu prioritate", a spus Valentin Dorobanțu, director CFR Călători, la Antena 3.

UPDATE: Unsprezece persoane are fi rănite.

UPDATE: În jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat. În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj, informează CFR Călători.

Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată. Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați din stație cu trenul Regio 3008. Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute. Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

UPDATE: Zece persoane sunt rănite, în urma accidentului feroviar, informează Antena 3.

____________________________________________________________________________________________

Cele două trenuri s-au ciocnit în gara Triaj. Un marfar a depăşit marcajul Oprire şi a lovit un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud - Bucureşti. În urma coliziunii, primul vagon al personalului ar fi deraiat. Pentru moment, nu s-a confirmat dacă trenul pesonal este al CFR Călători sau al unei companii private. 

Sunt cinci persoane rănite, trei călători şi doi mecanici, potrivit Antena 3. La faţa locului intervin mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD. 

"La locul incidentului se deplasează 2 autospeciale de descarcerare, 2 mașini de stingere, o autospecială pentru transport victime multiple, 4 ambulanţe SMURD și 3 ambulanţe ale Serviciului Județean de Ambulanţă. În sprijinul echipejelor prahovene, la faţa locului a fost trimisă și echipa CBRN a Unităţii Speciale de Intervenție în Situaţii de Urgenţă. De asemenea, un elicopter SMURD se deplasează în zonă.", transmite ISU Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel