Două surori române au fost vândute de părinți, în Spania, pentru căsătorii 'aranjate'

Foto ilustrativ. Imagine de Bruce Mewett de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Bruce Mewett de la Pixabay

O anchetă complexă a Poliției Naționale din Spania a vizat cazul a două surori românce. Minorele au fost vândute de părinți pentru căsătorii 'aranjate'.

Două surori de 14 și 15 ani, vândute de părinții români și obligate să se căsătorească, au fost salvate de Poliția Națională din Spania. Luna aceasta, după o anchetă complexă, părinții fetelor, cumpărătorii și soțul uneia dintre ele fete, au fost arestați la Alcázar de San Juan.

Fetele au fost preluate de serviciile de protecție socială din Junta de Castilla-La Mancha.

La Tribuna de Ciudad Real scrie, citându-l pe comisarul șef Alberto Camacho, că operațiunile au fost numite „București” și „Nunta”.

Minorele au fost vândute cu 6.000 și 7.000 de euro

Surorile române au fost vândute de părinți cu 6.000, respectiv 7.000 de euro, potrivit anchetatorilor. 

Ancheta este parte a unei operațiuni ample a poliției spaniole împotriva traficului de minori, în vederea exploatării sexuale.

Cazul a ieșit la suprafață după ce un inspector școlar din Badajoz a reclamat că fetele, de naționalitate română, absentau nemotivat de la școală și existau temeri cu privire la situația lor. În urma primelor cercetări, polițiștii au stabilit că minorele s-au căsătorit.

Ulterior, anchetatorii au constatat că nu s-au căsătorit de bună voie, ci că fuseseră vândute și obligate. În acest moment al anchetei, minorele se aflau deja în casa socrilor, tot români.

Părinții aveau în plan să o vândă și pe sora cea mică a fetelor, în vârstă de 12 ani, tot pentru căsătorie.

O profesoară a salvat o altă româncă minoră, care urma să fie vândută

Poliția din Sevilla a arestat trei români pentru că au pus la cale vânzarea unei minore, în scopul unei căsătorii aranjate. Persoanele arestate sunt mama fetei și părinții băiatului cu care urma să se căsătorească, de asemenea, minor.

Garda Civilă a fost alarmată de profesoara fetei care, la rândul ei, a aflat de la minoră că urma să fie vândută pentru 3.000 de euro, apoi obligată să se căsătorească.

Când a aflat ce planuri are pentru ea propria mamă, disperată, minora, a cărei vârstă nu a fost precizată, și-a contactat profesoara pe Messenger și i-a cerut ajutorul, pentru că nu știa cum să procedeze.

Fata a continuat să schimbe mesaje cu profesoara, iar între timp Garda Civilă a început operațiunea prin care minora urma să fie extrasă din familie. Astfel, ea a fost îndrumată să iasă din casă dimineața devreme, în jurul orei 4:00, iar în fața clădirii a fost așteptată de serviciile sociale, scria Digi24 în luna februarie a.c., citând El Mundo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel