Două supermarket-uri din România au retras de pe raft produsele rusești

 Sursa Foto Pexels Hobi industri
Sursa Foto Pexels Hobi industri

Carrefour România și Profi sunt primii retaileri care au confirmat că au retras de la vânzare produsele din Rusia și că nu mai plasează comenzi noi acolo.

”În lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour România și-a unit forțele cu două ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiaților și, în plus, a decis să retragă de la vânzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementată în zilele următoare. În contextul actual, lanțul nu intenționează să plaseze noi comenzi pentru produse rusești”, au transmis reprezentanții Carrefour România, notează hotnews.ro.

De asemenea, la solicitarea HotNews, directorul general Profi, Pawel Musial a transmis că realmente binevenit ar fi daca producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei.

În portofoliul Profi se aflau doar cinci produse provenite din Rusia ”Daca ar fi ca lumea sa fie cu adevărat consecventă ar trebui să nu-si mai alimenteze vehiculele cu benzină sau motorină rusească dar chiar este fezabil așa ceva? Credem ca realmente binevenit ar fi daca producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei. După părerea noastră, nu gesturile simbolice dar inutile, cum ar fi afișele cu “Susținem Ucraina” sau “Opriți războiul” contează la acest moment, ci ajutorul concret oferit ucrainenilor: un acoperiș deasupra capului, alimente și asistență pentru refugiați, alimente, bandaje, dezinfectanți pentru asediați. De exemplu, un camion cu astfel de ajutoare Profi se apropie chiar acum de granița cu Ucraina iar zilele trecute am trimis primăriei din Kiev generatoare electrice și alte produse solicitate de aceasta”, a transmis directorul general al Profi.

Multe companii străine și occidentale au început să-și sisteze sau să își suspende vânzarea produselor în Rusia după izbucnirea războiului din Ucraina și impunerea sancțiunilor internaționale Rusiei.

Economistul Mihail Khazin a declarat pentru Pravda că companiile occidentale care părăsesc piața rusă fac Rusiei o favoare și pierd mulți bani. Un economist rus explică ”beneficiile” retragerii companiilor occidentale: fac Rusiei o favoare și pierd mulți bani

"Pe de altă parte, ne-au eliberat și piața. Estimați câți bani au scos Coca-Cola, PepsiCo și alții din țara noastră. Vrei să spui că nu putem produce ceea ce fac ei?" a spus Khazin.

În opinia sa, mărcile occidentale care părăsesc piața rusă pierd mulți bani și oferă producătorilor autohtoni posibilitatea de a le lua locul și de a-și aduce contribuția la creșterea economică a țării. Acum, afacerile rusești au scăpat de discriminarea monopoliștilor cu capital american și european, a subliniat economistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel