Două plicuri suspecte, trimise la Ambasada Ucrainei din România. Chirieac: Un atac terorist, după toate standardele

Două plicuri suspecte ar fi fost trimise la Ambasada Ucrainei din România, după evenimentul similar din Spania. Ce spune analistl politic Bogdan Chirieac.

"S-ar putea să fie şi la Ambasada Ucrainei din România acelaşi tip de atac terorist. Plicurile capcană cu explozibil reprezintă un atac terorist, după toate standardele. Probabil că există cineva, o instituţie sau o persoană, sau o grupare paramilitară care se ocupă de aşa ceva tocmai pentru a influenţa misiunile diplomatice ale Ucrainei în străinătate. Ideea mi se pare absurdă fiindcă asta nu va trezi decât şi mai multă simpatie pentru Ucraina şi mai multă repulsie pentru regimul Putin, și măsuri de securitate foarte dure, fiindcă asta înseamnă că toate plicurile pe care le vor primi toate ambasadele occidentale implicate într-un fel sau altul în susținerea Ucrainei vor trece prin aceleași controale de securitate, plus Guvernul și ministerele din România. Asta înseamnă cheltuieli suplimentare, neliniște. Probabil că Federația Rusă - pentru că este posibil ca în spate să se afle cineva de acolo - chiar face rău și în acest mod", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate ar fi primit "pachete sângeroase" ce conţineau ochi de animale

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit "pachete sângeroase" care conţineau ochi de animale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid, informează Reuters.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare şi un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

"Analizăm semnificaţia acestui mesaj", a scris Nikolenko, adăugând că ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele şi consulatele vizate să fie plasate sub protecţie sporită. Şase scrisori-capcană au fost trimise săptămâna aceasta la mai multe ambasade şi sedii oficiale în Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid, determinând Spania să-şi sporească securitatea.

Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor. Nikolenko a mai anunţat că intrarea de la apartamentul ambasadorului Ucrainei la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a spus că fecale umane au fost lăsate în faţa uşii. Potrivit lui Nikolenko, şi ambasada Ucrainei în Kazahstan a primit o ameninţare cu bombă, care nu a fost deocamdată confirmată. Ambasada Ucrainei din SUA a primit o scrisoare ce conţinea un articol critic la adresa Ucrainei, a precizat Oleg Nikolenko. Scrisoarea, la fel ca multe altele, a fost trimisă dintr-o ţară europeană, a spus Nikolenko, fără alte detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel