Două persoane au fost arestate în India după ce au încercat să vândă ''vomă de balenă''

Doi bărbaţi au fost arestaţi în oraşul indian Mumbai după ce au încercat să vândă ''vomă de balenă'' sau ambră, o substanţă ceroasă, produsă de caşaloţi şi folosită în industria parfumurilor, a anunţat miercuri un reprezentant al poliţiei locale, citat de agenţia DPA. 

Caşalotul este un mamifer marin protejat prin lege în India, iar deţinerea sau vânzarea unor părţi ale corpului acestuia sunt ilegale, a precizat un comisar adjunct din cadrul poliţiei din Mumbai, Akhilesh Singh.

La momentul arestării, sâmbătă, unul dintre bărbaţi încerca să vândă circa 1,3 kilograme din această substanţă, cu o valoare de aproximativ 224.000 de dolari. Am acţionat la pont şi l-am arestat pe el şi pe alt bărbat.

O echipă desfăşoară o anchetă pentru a afla modul în care au obţinut ambra, a precizat Singh. Ambii bărbaţi au fost arestaţi în baza legii pentru protecţia faunei sălbatice din India. Singh a declarat că unii pescari obişnuiesc să omoare caşaloţi pentru a preleva ambră, o substanţă extrem de profitabilă.

Această substanţă de consistenţă ceroasă este secretată în intestinele caşaloţilor şi a fost denumită aurul plutitor datorită valorii sale. Ambra este eliminată pe gură sau împreună cu fecalele şi poate fi găsită uneori pe plaje sau plutind pe apă, însă caşaloţii sunt uneori ucişi pentru obţinerea ei şi a altor părţi ale corpurilor lor. Extractul din ambră este utilizat pentru prelungirea efectului parfumurilor.

De-a lungul secolelor, acesta a fost înlocuit cu alternative sintetice, iar produsul natural este folosit în prezent doar în unele dintre cele mai scumpe parfumuri. Legile privind colectarea şi vânzarea ambrei diferă de la un stat la altul, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel