Două noi penitenciare în România. Unde se construiesc

Inchisoare
Inchisoare

Luni, 2 septembrie 2019, a fost finalizată procedura de semnare a Acordului-cadru de împrumut dintre Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru derularea Proiectului privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România.

Valoarea împrumutului este de 177 de milioane de euro, proiectul urmând a fi implementat pe o perioadă de cca. 6 ani.

”Acest demers are un impact direct asupra îmbunătățirii condițiilor de executare a pedepselor privative de libertate, prin creșterea nivelului profesional al personalului, reducerea supraaglomerării și asigurarea unor condiții de detenție care respectă standardele internaționale în materie”, a declarat ministrul Ana Birchall în contextul semnării Acordului-cadru.

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane euro, diferența de 44,5 milioane euro reprezentând contribuţia României. Vor fi realizate patru obiective distincte:

• Construirea unui penitenciar având 1000 de locuri de detenție, în localitatea Berceni, județul Prahova;

• Construirea unui penitenciar având 900 de locuri de detenție, în localitatea Unguriu, județul Buzău;

• Construirea unei instituții de pregătire profesională pentru personalul din penitenciare, în localitatea Pantelimon, județul Ilfov;

• Construirea unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a personalului din penitenciare, în localitatea Rodbav, județul Brașov.


Elemente suplimentare:


Ministerul Justiției va implementa proiectul prin Administrația Națională a Penitenciarelor, asigurând în bugetul său sumele necesare pentru realizarea acestuia. Împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei reprezintă o sursă de finanțare a deficitului bugetului de stat în condiții avantajoase, ratificarea Acordului-Cadru urmând a fi supusă procesului legislativ național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel