Două grupuri de părinți s-au ciocnit într-o manifestație Pride, de lângă o școală primară din Los Angeles

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Peste o sută de protestatari și contra-protestatari s-au ciocnit, vineri, într-o suburbie, în mod normal liniștită, din Los Angeles.

 

Cele două grupuri veniseră dintr-un singur motiv: școala primară locală găzduia un eveniment în „Luna Pride”, scrie BBC.

Dar ei aveau puncte de vedere foarte diferite cu privire la alegerea conducerii școlii Saticoy Elementary.

Un grup de părinți a lansat un boicot al școlii, etichetând evenimentul Pride „îndoctrinare” și nepotrivit pentru copii.

Dar contraprotestatarii au spus că demonstrația a fost discriminatorie și că copiii au dreptul să învețe despre diferite tipuri de familii, pentru reducerea nivelului de homofobie al generațiilor următoare.

La un moment dat, poliția a trebuit să intervină când a izbucnit o ceartă între protestatari. Un adult a fost rănit ușor și a fost tratat la fața locului, a declarat Departamentul de Poliție al școlii din Los Angeles. Nu au fost efectuate arestări.

Un angajat al școlii a spus că Saticoy Elementary plănuise să le citească elevilor o carte despre niște copii care au „două mame sau doi tați”.

La adunarea școlii a participat Renato Lira, directorul Centrului LGBTQ din San Fernando Valley.

El a declarat pentru BBC că copiii s-au bucurat de eveniment, despre care a spus că a implicat educatori care le-au citit dintr-o carte care vorbea despre familii de diferite culturi, inclusiv familii cu părinți de același sex.

Cu evenimentul, „am vrut să ne arătăm dragostea, respectul și solidaritatea”, a declarat Lira pentru BBC.

Părinții care au protestat „încearcă să ne agreseze”, a adăugat el.

Căsătoria între persoane de același sex a câștigat o acceptare pe scară largă - inclusiv printre majoritatea republicanilor, potrivit sondajului de opinie Gallup - de când Curtea Supremă a SUA a legalizat uniunile între persoane de același sex în 2015.

Dar în ultimii doi ani, predarea cursurilor despre diferențele obiective dintre gen și sex, dar și despre modul în care se formează orientarea sexuală, în școli, a provocat o reacție tot mai violentă a conservatorilor.

Cu toate acestea, protestatarii la adresa evenimentului Pride au spus că modul de predare este inadecvat, iar școlile ar trebui să obțină mai întâi acordul părinților pentru a discuta „astfel de probleme” în clasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel