Două gesturi diferite ale Regelui Charles al III-lea. Ce nu a făcut niciodată mama sa. ”Este cu totul o premieră”

foto presidency.ro
foto presidency.ro

Istoricul Mihai Manea a atras atenția asupra a două aspecte demne de subliniat în legătură cu vizita Regelui Charles al III-lea în România.

Încoronat rege în 6 mai, Charles al III-a a venit în România. Vizita are caracter privat. Totuși, într-un gest de curtoazie, Regele Charles a mers în vizită și la Palatul Cotroceni, fiind primit de către președintele Klaus Iohannis, dar și alți politicieni și reprezentanți marcanți ai societății românești, în număr de 300. A fost singura parte oficială a vizitei Regelui Charles în România. Apoi, totul va avea caracter privat. Se dorește a fi o vizită liniștită și discretă pentru Rege, România oferindu-i liniștea. 

Istoricul Mihai Manea a remarcat, cu această ocazie două aspecte: Regele Charles a ținut un discurs, fiind un gest aparte față de mama sa, Regina Elisabeta a II-a. În plus, al doilea aspect se referă la stângerea mâinii. Mama Regelui Charles nu făcea acest gest fără mănușă. 

”Ceea ce am văzut astăzi la Palatul Cotroceni este cu totul o premieră. Monarhul britanic nu ține discursuri, monarhul britanic nu susține conferințe de presă, nu dă interviuri. Este încă un element care întărește că vizita Regelui Charles în România este o vizită cu totul specială. Mai demonstrează atașamentul lui față de România. Din acest punct de vedere, cântărește încă o dată, dă prestigiu acestei vizite, fie ea și particulară” consideră istoricul. Profesorul Mihai Manea a mai precizat: ”Elisabeta a II-a nu dădea mâna, conform protocolului regal decât cu mănușa în mână și numai după ce ea întindea mâna - e o precizare pe care întotdeauna reprezentanții Casei Regale britanice o fac la întâlnirea între șeful de stat străin și monarh”. 

Citește și: "Țara mea de glorii, țara mea de dor". Bogdan Chirieac, după discursul Regelui Charles: Aceste cuvinte merg peste tot pe planetă. O poezie aleasă perfect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel