Două fetițe moarte, la Brașov, după ce s-ar fi intoxicat cu o substanță folosită la spălatul oilor. A treia, în stare gravă

Imagine de fsHH de la Pixabay
Imagine de fsHH de la Pixabay

Trei fetițe s-ar fi intoxicat cu o substanță folosită la spălatul oilor, în Brașov. Două dintre ele au decedat, iar una se află în stare gravă. Mama și bunica lor au, de asemenea, simptome de intoxicație.

Trei fetițe cu vârsta de șapte, opt și nouă ani, au fost găsite inconștiente, sâmbătă, în comuna Ungra din județul Brașov. Două dintre ele au murit în ciuda eforturilor echipajelor medicale care au intervenit la fața locului, iar a treia se află în stare gravă.

Cele două fetițe care au murit aveau 7 și 9 ani. 

Mama lor a fost transportată la Spitalul Rupea. Totodată, bunica este în stare gravă.

Surse citate de Observator spun că cei trei copii, mama și bunica lor, s-ar fi spălat pe cap cu Tomoxan, o substanță folosită la spălatul oilor. 

La fața locului au intervenit, sâmbătă, două echipaje SMURD şi trei echipaje SAJ. A fost solicitat și sprijinului unui elicopter SMURD de la Mureș.

Purtătorul de cuvânt ISU Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat la România TV că atunci 'când au ajuns echipajele la fața locului, cei trei copii erau intoxicați, inconștienți. Medicii au început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, doi dintre copiii de sex feminin au fost declarați decedați. Atât mama, cât și bunica, prezentau simptome de intoxicație.'

'Se vor face cercetări în acest sens și se vor stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. Noi am intervenit doar pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cercetările sunt în desfășurare. Vom reveni cu informații.', a precizat el. 

Incidente similare

Copii intoxicați cu paracetamol, la Botoșani 

Doi copii din Botoșani au ajuns în stare gravă la spital, la începutul lunii mai, după ce s-au intoxicat cu paracetamol. Ei au fost transferați cu avionul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Pare-se că ei au găsit la bunici un recipient cu paracetamol-sirop pentru copii și l-au băut. Mama lor, medic, i-a găsit, le-a administrat un tratament și i-a dus de urgență la spital.

Acolo, medicii au făcut spălături gastrice și au cerut transferul către spitalul din Capitală, dat fiind faptul că nu știau ce cantitate de substanță a fost ingerată și dacă s-a metabolizat în organism, transmitea pe 3 mai Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel