Soțiile a doi asasini, prinse după ce au încercat să vândă arme militare. Polițiștii buzoieni au găsit șapte arme, dar și un borcan cu mercur

Pixabay
Pixabay

Polițiștii buzoieni au descoperit în Vrancea, acasă la două femei, un adevărat arsenal de arme letale, dar și un borcan cu mercur. 

Două femei din Vrancea aveau în posesia lor un adevărat arsenal militar pe care urmau să îl vândă, dacă polițiștii buzoieni nu ar fi intrat pe fir. Armele au fost ascunse de soții lor, în urma unui atac care s-a soldat cu moartea unui om de afaceri din Vrancea. 

Atacul a avut loc în 2019, când patru bărbați au atacat și împușcat proprietarul unor case de schimb valutar din Focșani, atacul fiind premeditat. Soțiile a doi dintre atacatori intenționau să vândă armele, scrie Adevărul

Polițiștii buzoieni au efectuat 7 percheziții în Vrancea și Bacău, cei vizitați de polițiști fiind suspecți de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de produse sau substanţe toxice. Judecătoria Buzău a autorizat acțiunea desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. 

Șapte arme letale, îngropate



Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale, de investigarea criminalităţii economice, de la ordine publică şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfășurat acțiunea din 24 aprilie. 

Femeile, în vârstă de 27 și 35 de ani dețineau 7 arme, muniții și substanțe toxice. Este vorba despre o armă automată militară, o carabină, două arme de vânătoare semiautomate, trei pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartuşe aferente, un pistol neletală deţinut ilegal, două dispozitive de tip amortizor și un recipient cu aproximativ 2 kg de mercur. 

Cele 2 femei au fost reținute pentru 24 de ore, iar instanța a emis două mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acestea erau coordonate de soții lor din pușcărie, care doreau să facă rost de bani în urma vânzării armelor. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel