UPDATE. Modificare INFP: Două cutremure sâmbătă, 27 ianuarie

UPDATE: Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit la 3,5 grade pe scara Richter, de la 3,3 grade, cutremurul care a avut loc la ora 8:48 în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care acesta s-a produs, de la 100 de kilometri la 91,2 kilometri.

Știrea inițială:


Două cutremure cu magnitudinea de 3,3 şi, respectiv, 2,2 grade pe scara Richter s-au produs sâmbătă dimineaţa, în judeţele Vrancea şi Galaţi, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Un seism, de 2,2 grade pe Richter, a fost înregistrat la ora locală 5:20, la adâncimea de 13,5 kilometri. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter, a avut loc la ora 8:48 la adâncimea de 100 de kilometri.

În luna ianuarie au avut loc 21 de cutremure cu magnitudinea între 2 şi 3,1 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea. De asemenea, în luna decembrie, în România au avut loc 20 de cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 grade pe Richter, iar în luna noiembrie s-au produs 16 seisme în zonele Vrancea şi Transilvaniei, magnitudinea acestora fiind situată între 2 şi 3,4 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur din 2017 a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

[citeste si]

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 17 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel