Două cazuri noi de gripă AH1N1, la Craiova și Arad

Două cazuri noi de gripă porcină au fost depistate în Arad și Craiova. Este vorba de un copil și o femeie, întoarsă recent din Italia.

spital

Un copil din Craiova a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1, cazul fiind descoperit după ce părinţii minorului au ajuns la medicul de familie pentru un consult, informează Mediafax

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, medicul Ştefan Popescu, un copil, "prins în grupa de vârstă de 0-5 ani", a fost confirmat cu virusul A/H1N1, în urma analizelor de laborator făcute la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti.

"Cazul a fost semnalat de un medic de familie şi a fost confirmat la Bucureşti. S-a făcut anchetă epidemiologică, iar din familia minorului nu mai este nimeni bolnav. Nu ştim nici noi de unde a luat virusul. Evoluţia pacientului este bună, el fiind izolat şi tratat acasă", a declarat medicul Ştefan Popescu.

Un alt caz a fost confirmat de autorităţile sanitare din Arad la o femeie care a revenit dintr-o călătorie făcută în Italia, acesta fiind  primul caz de gripă A/H1N1 în judeţ.

"A fost confirmat la Institutul Cantacuzino primul caz din judeţ de infecţie cu virusul gripal A/H1N1. Este un caz de import din Italia, la o femeie de 39 ani, a cărei stare evoluează favorabil", a declarat dr. Dana Negru, specialist epidemiolog în cadrul DSP Arad.

Aceasta a adăugat că pacienta este internată la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi că ar putea fi externată în câteva zile.

Totodată, potrivit sursei citate, familia pacientei nu prezintă simptome de boală, dar se fac investigaţii privind persoane care au călătorit în acelaşi autocar cu care a venit arădeanca din Italia în urmă cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel