EXCLUSIV  Două categorii de români care se întorc în ţară din Diaspora. Care este rolul jucat de PNRR

 Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Este întoarcerea românilor din Diaspora o utopie? Sau poate deveni realitate? Senatorul USR Radu Mihail a vorbit, în cadrul emisiunii Diaspora în direct, despre acest subiect şi despre rolul jucat de PNRR. 

"Nu e vorba de utopie, în niciun caz, pentru că sunt câţiva români care se întorc. Am întâlnit români care au făcut-o şi sunt două categorii. O parte dintre ei au decis să se întoarcă şi au reuşit să se reinstaleze în România, şi au viaţă bună. O parte au încercat să se întoarcă, au avut probleme dificile în ţară, probleme cu administraţia, cu sistemul de sănătate, şi au decis să se întoarcă în ţara care le-a fost gazdă pentru 5-10-15 ani.

Proiectul de ţară ar trebui să fie pentru România, un proiect care să aducă bunăstare românilor şi care să îi descurajeze să plece, pentru că ar sta într-un loc unde lucrurile sunt bune", a declarat Radu Mihail. 

PNRR, rol important în întoarcerea românilor acasă

"Avem o şansă extraordinară. Programul UE de întărire a rezilienţei statelor la şocuri, la crize, tradus în România prin faimosul PNRR, este un program de modernizare a ţării, de transformare, care să o ajute să ajungă la nivelul statelor din vest, ca să nu mai plecăm afară, să depindem de beneficii din afara ţării. PNRR nu este doar un plan de finanţare.

Este un program unde UE ne spune să demonstrăm că banii primiţi de la Uniune vor fi băgaţi în lucruri care transformă cu adevărat România. (...) De la acest program de ţară trebuie să trecem la execuţie. Să luăm într-adevăr banii şi să îi cheltuim cum trebuie", a mai spus senatorul USR. 

Cu toate astea, problema este încă la modul în care românii sunt taxaţi, indică senatorul USR. 

"România este una dintre ţările cu cele mai mari taxe pe muncă din UE. De ce aş pleca eu din Irlanda, spre exemplu, care are un regim fiscal deosebit, să mă duc în România, să îmi ia statul jumătate din banii pe care îi câştig?", a mai explicat acesta. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Radu Mihail este invitatul ediției de joi, 28 septembrie, a emisiunii Diaspora în Direct, moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan. Senatorul USR de Diaspora va vorbi despre oportunitățile pe care le au românii care ar dori sa revină acasă, despre nivelul salariilor din România, dar și despre  necesitatea și capacitatea țării noastre a absorbi forță de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel