Două avioane s-au prăbușit după o coliziune în aer

Două avioane s-au prăbușit după o coliziune în aer / Foto: Pixabay, de Kurt Bouda
Două avioane s-au prăbușit după o coliziune în aer / Foto: Pixabay, de Kurt Bouda

Două avioane s-au prăbușit după o coliziune în aer, în nord-estul Spaniei.

Două avioane ultrauşoare s-au prăbușit, după ce au intrat în coliziune, duminică, în apropierea unui aerodrom din nord-estul Spaniei, transmite Agerpres. Cei patru pasageri au murit, au anunţat autorităţile regionale, citate de AFP.

Pompierii au găsit un aparat de zbor în flăcări într-o zonă împădurită din apropiere de aerodromul Moia, la nord de Barcelona, după ce au fost alertaţi de un martor care a văzut avionul pierzând altitudine şi prăbuşindu-se, a anunţat guvernul regional din Catalonia.

"Odată incendiul stins, pompierii au găsit două trupuri neînsufleţite în interior", a adăugat aceeaşi sursă.

Al doilea avion a fost găsit câteva ore mai târziu



Câteva ore mai târziu, pompierii au găsit un al doilea avion ultrauşor care se prăbuşise, cu două persoane decedate în interior, la circa 300 de metri de primul.

Autorităţile, care au deschis o anchetă, cred că cele două avioane au intrat în coliziune în zbor.

Primul accident aviatic fatal din lume

Primul accident aviatic fatal a fost prăbușirea unui balon Rozière lângă Wimereux, Franța, pe 15 iunie 1785, soldată cu moartea inventatorului balonului, Jean-François Pilâtre de Rozier, și a celuilalt pasager, Pierre Romain. 

Primul accident în care a fost implicată o aeronavă cu motor a fost prăbușirea unei aeronave Wright Model A la Fort Myer, Virginia, în Statele Unite ale Americii, la 17 septembrie 1908, soldată cu rănirea coinventatorului și pilotului Orville Wright și cu moartea pasagerului, locotenentul Thomas Selfridge, scrie Wikipedia.

Cauzele accidentelor aviatice

Erorile umane sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor aviatice. Acestea pot include erori de pilotaj, erori de navigație, decizii inadecvate, lipsa de experiență sau de pregătire adecvată și multe altele.

Problemele tehnice pot fi, de asemenea, o cauză importantă a accidentelor aviatice. Acestea pot include defecțiuni ale motorului, probleme cu sistemele electronice sau electrice, probleme cu structura avionului sau probleme cu echipamentele de securitate.

Și condițiile meteorologice nefavorabile pot fi, de asemenea, o cauză a accidentelor aviatice. Vântul puternic, ploaia abundentă, ceața densă sau gheața pot face zborul mai dificil și pot crește riscul de accident.

Problemele de proiectare sau fabricație pot cauza probleme cu anumite modele de avioane. În acest caz, producătorul avionului poate fi responsabil pentru accident.

Și problemele de mentenanță pot fi una dintre cauze. Neglijarea sau efectuarea incorectă a lucrărilor de mentenanță poate duce la probleme cu avionul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel