Două avioane s-au ciocnit pe pista Aeroportului din Suceava. Update: Wizz Air, reacție

Două avioane cu pasagerii la bord s-au ciocnit pe pista Aeroportului din Suceava.

Update

Compania WizzAir a venit cu precizări, după incidentul de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava.

„Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord. Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene“, au transmis reprezentanții Wizz Air.

Știre inițială

Pasagerii din cele două aeronave WizzAir au fost debarcați după ciocnirea produsă, informează Antena 3. Mai multe ambulanţe au fost chemate la faţa locului, mai multe persoane suferind atacuri de panică, potrivit sursei citate.

Ambele zboruri au fost amânate. Este vorba de cursele spre Dortmund (Germania) și Bergamo (Italia). Avionul de Bergamo era parcat, în vreme ce cursa spre Dortmund era deja în deplasare spre decolare., scrie 7iasi.ro.

Din primele informații, ambele aeronave au aripile secționate. Cel care urma să zboare spre Dortmund are aripa principală stângă lovită, iar cel care avea o cursă spre Bergamo și aripa dreaptă. Aeronava ce urma să plece spre Germania ar fi cea care a produs accidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel