Două avioane istorice s-au ciocnit pe cer (VIDEO). Făceau parte dintr-un spectacol aviatic

Sursă foto: Captură video (@FlightEmergency)
Sursă foto: Captură video (@FlightEmergency)

Două aeronave ce datau din perioada Marilor Războaie s-au ciocnit pe cer, în timpul unui spectacol. 

Un Boeing B-17 Flying Fortress și un Bell P-63 Kingcobra s-au ciocnit și s-au prăbușit la show-ul aerian Wings Over Dallas în jurul orei 13:20, sâmbătă, potrivit Administrației Federale a Aviației. Autoritățile au intervenit pe Aeroportul Executive din Dallas, a declarat Jason Evans, de la Dallas Fire-Rescue, pentru CNN sâmbătă.

Numărul victimelor implicate în accident nu a fost încă confirmat sâmbătă după-amiază, potrivit primarului din Dallas, Eric Johnson. Cu toate acestea, Allied Pilots Association, sindicatul care reprezintă piloții American Airlines, a identificat doi piloți pensionari și foști membri ai sindicatului printre cei uciși în coliziune. Foștii membri Terry Barker și Len Root s-au numărat printre membrii echipajului de pe B-17 Flying Fortress, a anunțat APA.

„Inimile noastre se îndreaptă către familiile, prietenii și colegii lor din trecut și din prezent”, a fost scris pe Twitter.

Au intervenit peste 40 de unități de salvare la fața locului, arată pagina de incidente active a agenției. Într-o conferință de presă de sâmbătă după-amiază, Hank Coates, președintele și CEO al Forțelor Aeriene Comemorative, a declarat reporterilor că B-17 „are în mod normal un echipaj de patru până la cinci persoane. Atâția erau pe aeronavă”, în timp ce P-63 este un „avion de luptă cu un singur pilot”.

„Pot să vă spun că în mod normal era echipat”, a spus Coates. „Nu pot spune numărul de persoane din manifest sau numele de pe manifest până când nu sunt încredințat să fac acest lucru de către NTSB.”

Niciun spectator de la sol nu a fost rănit

Forțele Aeriene Comemorative au identificat ambele aeronave ca fiind din Houston.

„În prezent, nu avem informații cu privire la starea echipajelor de zbor, deoarece personalul de intervenție în caz de urgență lucrează la accident”, a spus un comunicat al grupului, adăugând că lucrează cu autoritățile locale și cu FAA. Sâmbătă seara, NTSB a declarat că lansează o echipă de cercetare pentru a investiga coliziunea. Echipa este așteptată să sosească duminică, a spus NTSB într-un tweet.

„Membrul Michael Graham va servi ca purtător de cuvânt la fața locului. Manevrele prin care trecea aeronava nu au fost deloc dinamice. A fost ceea ce noi numim „Bombers on Parade””, a adăugat pe Twitter.

Johnson a scris mai târziu sâmbătă pe Twitter că niciun spectator sau alți oameni de la sol nu au fost răniți, deși resturile de la coliziune au căzut pe terenul Aeroportului Executive Dallas, autostrada 67 și un mall din apropiere. Evenimentul, care era programat să se desfășoare până duminică, a fost anulat, potrivit site-ului organizatorului.

Piloții de pe aeronave erau instruiți special pentru show-ul din Dallas

Johnson a sscris într-un tweet după accident: „Așa cum mulți dintre voi ați văzut acum, am avut o tragedie teribilă în orașul nostru astăzi, în timpul unui spectacol aerian. Multe detalii rămân necunoscute sau neconfirmate în acest moment. Videoclipurile sunt sfâșietoare. Vă rog, spuneți o rugăciune pentru sufletele care au urcat la cer”, a spus Johnson într-un tweet separat.

Benzile spre sud și spre nord ale autostrăzii au fost închise după incident, a declarat Departamentul de Poliție din Dallas.

Potrivit lui Coates, persoanele care zboară cu aeronave în cadrul expozițiilor aeriene CAF sunt voluntari și au un proces strict de pregătire. Mulți dintre aceștia sunt piloți de linii aeriene, piloți de linii aeriene pensionați sau piloți militari pensionați, a spus Coates.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel