EXCLUSIV  Dotările Armatei Române. Echipamente militare tereste și aeronave. COLAJ FOTO

La parada de 1 Decembrie au participat aproximativ 3.500 de militari cu 350 de mijloace tehnice. Vă prezentăm în continuare un colaj de fotografii cu dotările Armatei Române alături de descrierea fiecărui echipament militar. 

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Armata Română și-a prezentat echipamentele cele mai performante. Iată un colaj de fotografii, însoțit de descriere pentru cele mai spectaculoase arme de care dispune țara noastră, atât terestre cât și aeriene. 

Forţe terestre

1. Blindatul Uro Vamtac

(w670)

Autovehiculul blindat pentru operaţii speciale URO VAMTACeste un mijloc de luptă mobil, intrat în înzestrarea Forţelor Terestre în anul 2007. Face parte din familia de autovehicule militare de clasă medie care, în variantă blindată, este o opţiune potrivită pentru îndeplinirea misiunilor, atât în teatrele de operaţii, cât şi în ţară pentru executarea de misiuni independente în condiţii de izolare şi în medii ostile şi pentru a asigura transportul trupelor în condiţii optime. 

2. TRANSPORTOARELE PIRANHA III C

(w670)

La paradă au defilat 10 dintre cele 10 transportoare Piranha III C. Transportorul blindat de trupe Piranha III Ceste un autovehicul de luptă blindat pe roţi, care a intrat în dotarea batalioanelor de infanterie din Forţele Terestre. 

Transportoarele blindate de trupe Piranha III C se află în dotarea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” şi sunt folosite la toate exerciţiile executate de către Brigada Multinațională de Sud-Est de la Craiova. 

3. TRANSPORTOARELE 8X8 PIRANHA V

 (w670)

Acest tip de transportor asigură transportul de trupe, guri de foc în misiuni de luptă, puncte de comandă mobile, aruncătoare de calibre mari, tractoare de evacuare – reparaţii, vehicule de evacuare medicală, vehicule de cercetare CBRN, asigurând un grad ridicat de protecţie. Blindatul poate fi echipat cu o gamă mare de sisteme de arme.

4. TANCUL TR 85 M 1 „BIZONUL”

(w670)

În urma modernizărilor, tancul “Bizonul” oferă un grad ridicat de putere de foc, protecţie a forţei şi manevrabilitate în câmpul tactic, atât în ceea ce priveşte deplasarea pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Acest tip de tanc este de categorie mijlocie, având în compunere un echipaj format din 4 militari. 

5. SISTEMUL DE ARTILERIE AERIANĂ GEPARD 

(w670)

Misiunea tactică a sistemului de artilerie antiaeriană GEPARD este angajarea luptei împotriva avioanelor şi elicopterelor care atacă prin surprindere, la joasă înălţime, cât şi împotriva blindatelor. Datorită mobilităţii ridicate şi timpului foarte scurt de reacţie, acest sistem poate asigura protecţia în câmpul de luptă, în special a unităţilor blindate. 

Radarul de cercetare are o rază de acţiune de 15 kilometri şi poate funcţiona din mişcare, datele fiind actualizate în fiecare secundă. Recunoaşterea amic/inamic se realizează automat prin radarul de urmărire care transmite datele referitoare la ţintă sistemului de conducere a focului orientând automat armamentul din dotare spre ţintă.

Flota aeriană

1. F16

(w670)

Ziua de 06 octombrie 2017 a marcat finalizarea Fazei I de introducere în serviciul Forțelor Aeriene Române a avioanelor multirol, recepția unei noi serii de trei aeronave multirol F-16 Fighting Falcon. Cele trei aeronave au fost preluate din Baza Aeriană 5 Monte Real din Portugalia.

 F-16 Fighting Falcon reprezintă o platformă interoperabilă cu cele NATO și care a fost testată în luptă. A fost produs în peste 4.500 de exemplare, este în dotarea a 27 de state (din care 10 sunt membre ale NATO), în 80 de baze aeriene, ceea ce asigură accesul la o piață foarte dezvoltată a echipamentelor, pieselor de schimb și serviciilor de sprijin logistic, traduse în costuri de întreținere avantajoase.


2. Mig 21 Lancer

(w670)

Cu aeronavele MIG-21 LanceR de pe ambele baze au fost executate, şi pe parcursul acestui an, numeroase exerciţii şi misiuni în comun cu detașamente din ţări membre ale NATO, pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale în actualul climat de securitate. Personalul, aeronavele şi tehnica de asigurare sunt pregătite pentru a executa misiunea de poliţie aeriană 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.


3. IAR 99 Șoim 

(w670)

IAR-99 este primul avion reactiv proiectat şi realizat integral în România, şi este destinat formării şi pregătirii piloţilor. Este un avion monomotor de şcoală şi antrenament, care poate executa şi misiuni de atac la sol, interceptare şi nimicire a ţintelor aeriene, la înălţimi medii şi mici, recunoaştere şi cercetare aeriană. IAR-99 a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 1988 şi este considerat unul dintre cele mai bune avioane din clasa sa. Versiunea modernizată IAR-99 Şoim, este echipată cu un sistem de avionică similar cu cel de pe MIG-21 LanceR.


4. C-10 Hercules

(w670)

C-130 HERCULES este un avion de transport tactic, destinat susţinerii trupelor prin executarea de misiuni de suport logistic, desant aerian şi evacuare medicală. Aeronava are capabilităţi de transport pe distanţe medii şi lungi, şi a constituit, în ultimii ani, principalul mijloc de susţinere a trupelor proprii aflate în teatrele de operaţii, intervenţie şi ajutor în situaţii de calamităţi naturale.


5. C-27J Spartan 

(w670)

C-27J Spartan este un avion de transport de dimensiuni medii, cu capacitate manevrieră şi tactică superioară care a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2010. Aeronavele au efectuat misiuni de evacuare medicală, misiuni de evacuare a civililor din zone de conflict, transport personal şi materiale în/din teatrele de operaţii, exerciţii naţionale şi multinaţionale, zboruri demonstrative şi de antrenament.

6. Elicopter IAR PUMA

(w670)

În urma modernizării cu varianta SOCAT (Sistem Optronic de Cercetare și Anti-Tanc), elicopterele IAR 330 PUMA fac parte din categoria elicopterelor de atac, fiind destinate luptei antitanc.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel