Dosarul Zambaccian. Năstase, judecat de magistratul care l-a condamnat pentru corupţie

Magistrații Curții Supreme judecă, luni,  un nou termen în recursul dosarului Zambaccian, în care este inculpat Adrian Năstase. Fostul premier se va întâlni la acest termen cu judecătorul Ionuţ Matei, cel care l-a condamnat pe fond în dosarul Trofeul Calităţii.

 La termenul precedent, judecătorii l-au audiat pe Ioan Păun, fost consul al României în China. Acesta este martorul principal al DNA. Păun şi-a menţinut acuzaţiile faţă de Năstase. În aceeaşi şedinţă de judecată a fost audiată şi Dana Năstase care şi-a susţinut nevinovăţia. Procesul urmează să înceapă la ora 9:00.

Dacă Năstase este condamnat fie şi la o pedeapsă cu suspendare, el va intra din nou la închisoare. Curtea Supremă a judecat până acum trei termene în acest dosar, Năstase reuşind să obţină de fiecare dată o amânare.

 În acest dosar, Năstase este acuzat de luare de mită şi şantaj, fiind condamnat pe fond la 3 ani de închisoare cu suspendare. Dacă această pedeapsă este menţinută, fostul premier ar putea reveni în închisoare.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Năstase că a primit mită în valoare totală de 630 000 euro de la Irina Jianu pentru a o menţine în funcţia de inspector şef al Înspectoratului de Stat în Construcţii.

Adrian Năstase este acuzat şi pentru primire de foloase necuvenit de la fostul consul al României în China, Ioan Păun. Mai precis, din banii primiţi de la Irina Jianu, Năstase şi soţia acestuia sunt acuzaţi că au cumpărat bunuri din China, achiziţiile fiind realizate de către consulul Ioan Păun. În schimbul acestei operaţiuni, Ioan Păun ar fi primit - susţin procurorii - promisiunea că va fi menţinut pe poziţia de consul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel