Dosarul Transferurilor se va judeca după noul Cod penal. Vezi implicațiile

Cei opt inculpați în Dosarul Transferurilor vor fi judecați pe 10 februarie,  după noul Cod penal, care va intra in vigoare de la 1 februarie 2014. Potrivit noului Cod penal, inculpații ar putea ajunge la închisoare dacă vor fi condamnați. 

Una din cele mai importante modificări aduse de noul Cod Penal este aceea că sentințele din faza de apel devin executorii, recursul la Înalta Curte de Casație și Justitie putând fi făcut doar în condiții specifice. Cum Dosarul Transferurilor este judecat de Curtea de Apel Bucuresti, sentinta magistratilor va fi, de asemenea, executorie, scrie ziare.com.

Pentru frații Victor și Ioan Becali, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Gică Popescu, Gigi Nețoiu și Jean Pădureanu este că pedepsele pentru faptele de care sunt acuzați sunt mai mici.

În noul Cod penal  a disparut înșelăciunea cu consecințe deosebit de grave, cu pedepse ce ajungeau până la 20 de ani de închisoare, existand acum doar înșelăciune, cu un maxim de pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Gică Popescu poate fi cel mai afectat

 O altă schimbare a noului Cod Penal prevede căa și în cazul în care un inculpat este condamnat la închisoare cu suspendare, pedeapsa complementară privind interzicerea unor drepturi devine imediat executorie.

În cazul lui Gică Popescu, el a fost condamnat de Curtea de Apel la trei ani de închisoare cu suspendare înainte ca dosarul să fie trimis la rejudecare. Dacă magistrații vor menține această sentință,Popescu nu va ajunge după gratii, însă pedeapsa complementară care îi interzice să ocupe funcții oficiale în fotbalul românesc va fi executorie, iar acesta își va putea lua adio de la funcția de președinte al FRF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel