Dosarul Revoluţiei. PÎCCJ: 4.500 de persoane, audiate

Aproximativ 4.500 de persoane au fost audiate, până în prezent, în dosarul ''Revoluţiei'', urmând ca în perioada următoare alte peste 1.000 să fie citate, informează marţi Parchetul General.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus citarea şi audierea a 5.834 de persoane în calitate de persoane vătămate/părţi civile sau succesori ai acestora, fiind audiate până în prezent aproximativ 4.500 dintre acestea (circa 80% dintre persoanele citate).

"În perioada imediat următoare se vor dispune citarea şi audierea a încă aproximativ 1.050 de persoane vătămate/părţi civile ori succesori ai acestora, urmând ca activitatea de audiere a tuturor acestor persoane (circa 6.890 în total) să se finalizeze în jurul datei de 30 noiembrie 2018", potrivit unui comunicat de presă al PÎCCJ.

PÎCCJ arată că pentru audierile din această cauză, prin ordonanţă, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unităţile de parchet din subordine şi a organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Totodată, Serviciul Român de Informaţii a pus la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de două luni, solicitându-se ataşarea unei părţi la dosar, după declasificarea prealabilă, menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel