Dosarul Referendumului. Radu Banciu, CONCLUZIE SUMBRĂ: Ăsta e mai mare decât un ”Microsoft”, e mai mare decât o ”Gala Bute”

Radu Banciu a vorbit, în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu”, despre judecarea ultimului termen în dosarul referendumului. 

”Din 2012 se tot judecă. Practic atunci s-a întâmplat drama, furtul, până la urmă. Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, cât și pedepse complementare, dar pe 6 mai decizia nu va fi definitivă, așa că Liviu Dragnea, deocamdată nu este amenințat cu pușcăria. (...)Este un proces serios ăsta, nu de nivelul celui al Revoluției române, dar în orce caz, unul interesant”, a comentat Radu Banciu. 

Citește și: Dosarul referendumului. Ponta: Dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește ca la piață



”Referendumul a fost o îmbârligătură. E clar că nu era ceva necesar. Lui Traian Băsescu i s-a copt atunci o chestiune. Țara ardea și baba se pieptăna, ăsta a fost de fapt referendumul. Traian Băsescu nu era un dictator, nu era vreun Stalin, nu era vreun nea Nicu pe care să îl îndepărtăm cu o mârșăvie ieșită din comun. Acel referendum a fost o batjocură la adresa statului de drept. Niște oameni, o clică încerca să se debaraseze, practic printr-o lovitură de stat ușor cosmetizată, de președintele în exercițiu. Băsescu nu era atât de incomod pentru țară, ca entitate, cât pentru clica respectivă care își dorea să preia puterea. În aceste condiții vă întreb cam ce șanse avea acets referendum să se desfășoare într-o țară ca România, cu oameni care între timp sunt acuzați de absolut toate, care erau șansele când toată clasa politică stă să intre la pușcărie, ca un exercițiu de o asemenea importanță să de desfășoare perfect corect? Zero la sută șanse. (...) Ăsta e mai mare decât un Microsoft, e mai mare decât o ”Gala Bute”, e mai mare decât orice”, a mai spus Banciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel