Dosarul protestelor din 10 august: Șefii Jandarmeriei chemați la Parchet

10 august
10 august

La scurt timp după ce procurorul general interimar Bogdan Licu a solicitat  finalizarea de urgenţă a dosarului protestelor din 10 august, Parchetul General a reluat demersurile.

Șefii Jandarmeriei au fost chemați joi la Parchetul General pentru a li se aduce la cunoștință noile acuzații din dosarul protestelor din 10 august, informează Antena 3.

Suspecți în această cauză, șefii Jandarmeriei au revenit la Parchet, după ce au mai fost chemați în septembrie anul trecut. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea de acte cu violență nejustificată, abuz în serviciu și emiterea unui ordin nelegal de evacuare a Pieței Victoria.

Parchetul General nu a emis până în acest moment un comunicat.

Reacția autorităților la protestul din 10 august

Mitingul diasporei din 10 august s-a remarcat prin violența manifestată de grupurile de huligani în Piața Victoriei. Intervenția jandarmilor și utilizarea gazelor lacrimogene s-a soldat cu deschiderea unui dosar de către Parchetul General.

Cercetarea efectuată de procurorii militari îi vizează pe maiorul Laurențiu Cazan, pe comisarul șef de poliție Mihai Chirică, dar și pe colonelii Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel