Dosarul "Portul Constanţa": Senatorul Mircea Banias, Bogatu, Mironescu şi ceilalţi 36 de inculpaţi, achitaţi

Instanţa supremă a decis, marţi, achitarea senatorului Mircea Banias, a fostului director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu, a fostului secretar general al Ministerului de Interne Laureţiu Mironescu şi a celorlalţi 36 de inculpaţi din dosarul privind importuri ilegale în Portul Constanţa, decizia nefiind definitivă.

Dosarul a fost trimis în 2 aprilie 2012, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la instanţa supremă, unde în cei patru ani au fost aproape 80 de termen de judecată.

După cinci amânări de pronunţare, instanţa supremă a decis achitarea tututor celor 39 de inculpaţi, printre care senatorul Mircea Banias, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare, Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului de Interne, inspectori vamali, intermediari şi reprezentanţi ai unor firme

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA la Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii i-au acuzat pe cei 39 de inculpaţi din dosar că, prin grupul infracţional pe care l-ar fi constituit sau la care au aderat, au controlat activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Vamale Constanţa şi au perceput diverse sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, unele dintre acestea introduse ilicit.

Printre acuzaţiile din dosar sunt cele de trafic de influenţă, dare şi luare de mită, evaziune fiscală, contraband, fals şi uz de fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel