Dosarul lui Dragnea rămâne la ICCJ: Doi inculpați își recunosc vina

dragnea
dragnea

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, vineri, în dosarul "Fraudă la referendum", atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale, transmite Instanţa Supremă s-a pronunţat pe o cerere făcută la termenul anterior - din 6 decembrie - de avocatul lui Liviu Dragnea, prin care solicita retrimiterea dosarului la DNA pentru refacerea urmăririi penale. Acesta își motiva cererea prin faptul că procurorii nu i-au permis vicepremierului să studieze integral materialul de urmărire penală, astfel că nu a putut să ia la cunoştinţă toate probele şi să facă cereri în apărare.

Judecătorii şi-au motivat pe scurt decizia şi au arătat că nu pot să analizeze probe şi alte chestiuni ce ţin de fondul dosarului la acest moment, pentru că nu se află în etapa procedurală. Potrivit instanţei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolvă în cadrul unui proces penal, ci prin sesizări ulterioare, la alte organe competente.

În acest context, Curtea Supremă a respins cererea formulată de avocatul lui Liviu Dragnea.

În dosarul "Fraudă la referendum", Liviu Dragnea este acuzat alături de alte 74 de oameni pentru fraudarea referendumului de demitere a președintelui, din 2012. Dintre aceștia, doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia prin avocaţi, informează antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel