Dosarul Loteria I: George Copos așteaptă sentința

Crişan Andreescu / 23 iul 2014 / 10:03 Salveaza PDF Comentarii

Magistraţii  Tribunalului Bucureşti urmează să decidă  miercuri sentinţa în dosarul Loteria I, în care printre inculpați se numără și  George Copos.

Aflat în închisoare, unde are de executat o pedeapsă de trei ani și opt luni în  urma deciziei din Dosarul Transferurilor, fostul patron al Rapidului, George Copos așteaptă decizia în dosarul Loteria I.   Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat pe George Copos, în ianuarie 2013, la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în acest dosar. Decizia de miercuri este definitivă.

În acelaşi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Române) au primit câte patru ani de închisoare cu executare iar Gabriel Rogoveanu, trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a obligat atunci pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe, Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

George Copos a fost trimis în judecată pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, în urma unor tranzacţii realizate cu Compania Naţională Loteria Română.

În dosar au mai fost trimişi în judecată Roza Gilio Giuzepe, cetăţean român, acţionar la societăţile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundaţiei 'ProRapid' şi Ioan Raţiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

Citește și: George Copos, în lacrimi la termenul din Dosarul Loteria

 

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Loteria Română, membru fondator al Fundaţiei 'ProRapid', şi Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la Euroest Invest SRL.

Loteria Română a achiziţionat din surse proprii, în 2004, din reţeaua Ana Electronic, 38 de spaţii comerciale, cu suprafaţa totală de 6.786 de metri pătraţi, în valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru pătrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, în calitate de asociat şi presedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza Gilio Giuzepe şi cu sprijinul lui Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

Citește și: Copos ar putea scăpa de închisoare, spune avocatul Ion Cazacu

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22