Dosarul ginerelui lui Băsescu a fost trimis la DIICOT

Dosarul "Moşia Brătienilor", privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeş, în care este urmărit penal şi avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost trimis de la PICCJ la DIICOT.

În același dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ca parte civilă.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, a fost întrebat, luni, dacă s-a stabilit un prejudiciu în dosarul "Moşia Brătienilor", el afirmând că de acest caz se va ocupa DIICOT, informează Antena 3.
 
Dosarul a fost preluat de această structură după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune.
 

Citește și: Tiberiu Nițu: Dosarul lui Radu Pricop, ginerelui lui Traian Băsescu, va fi soluționat de procurorii de la Crima Organizată-EXCLUSIV -

 
 
Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. 
 
Dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal. Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.
 
Radu Pricop este soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel