Dosarul fostului procuror DNA, Mircea Negulescu, se mută la Curtea Constituțională

Crişan Andreescu / 26 sep 2017 / 10:07 Salveaza PDF Comentarii

Judecătorii ÎCCJ au admis cererea fostului procuror DNA, Mircea Negulescu, și au trimis la CCR excepția de neconstituționalitate invocată de acesta, în legătură cu suspendarea sa din magistratură. 

Procurorul Negulescu a ridicat o excepție de neconstituționalitate cu privire la întreaga cercdetare disciplinară pe care o face Inspecția Judiciară la adresa lui.

MINUTA:

823/1/2017 - Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate invocată de recurentul–pârât Negulescu Mircea.

Sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a sintagmei „poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare" cuprinsă în art.52 alin.(1) din Legea nr.317/2004 în raport cu dispoziţiile art.41 şi art.45 raportat la art.53 din Constituţie. Admite în principiu recursul declarat de Negulescu Mircea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, împotriva Încheierii din 28 februarie 2017, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.2/P/2017.

Fixează termen de judecată pe fond a recursului la data de 23 octombrie 2017, cu citarea părţilor. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 septembrie 2017.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25