DOSARUL „FLOTA”, CLASAT: Guvernul va contesta decizia și va cere redeschiderea

Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Clasat de Direcția Națională Anticorupție, Dosarul „Flota” ar putea fi redeschis, în urma unei contestații pe care ar urma să o facă Guvernul.

Antena 3 a anunțat, luni seară, pe surse, că în afara contestaţiei deja anunţate de expertul Gabriel Ştefănescu, fostul evaluator din dosarul „Flota”, o altă contestaţie va fi depusă chiar de Guvernul României.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, jurnalistul Răzvan Savaliuc a explicat ce rol are Executivul în acest dosar şi pe ce temei ar urma să fie depusă contestaţia: „Primul lucru pe care trebuie să îl facă DNA este să comunice soluţia de clasare părţilor  din dosar. Partea civilă prejudiciată, care este Guvernul României, prin Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, şi partea care a prejudiciat. (...) Prima obligaţie pe care trebuie să o aibă AVAS-ul, după ce DNA va comunica soluţia, este să facă în termen de 20 de zile plângere la procurorul ierarhic superior, adică la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Iar după ce va respinge plângerea Guvernului, atunci vor avea calea deschisă la instanţa de judecată".

Ulterior, prezentă în aceeași emisiune, jurnalista Adina Anghelescu a primit un mesaj de la premierul Victor Ponta, care a confirmat informația inițială, apărută pe surse: „Dl premier Ponta a confirmat că Guvernul face tot posibilul, la această oră, să găsească soluția legală prin care să conteste soluția de clasare în Dosarul 'Flota'”.

Vezi și: Gabriel Ștefănescu, expert Flota: O lovitură dată economiei, mai gravă decât una nucleară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel