EXCLUSIV  UPDATE / Dosarul copilului de 8 ani UCIS de tată. S-A DECIS! ”Situație atât de disperată, simți că ai pierdut totul!”

Instanța a luat o hotărâre importantă în cazul bărbatului din Cluj care, la finalul lunii iulie, și-a ucis copilul de opt ani. 

UPDATE: Marți, 25 august, Tribunalul Cluj a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Astfel, a fost dispusă prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.08.2020 şi până la data de 26.09.2020, inclusiv. 

Decizia poate fi conteststă în termen de 48 de ore de la comunicare.

Știre inițială 

T.G. a fost arestat preventiv pentru uciderea fiului său, în vârstă de opt ani. Magistrații clujeni motivau că, „la data de 25 iulie, începând cu ora 22:00 aproximativ, inculpatul T. G. l-a lipsit de libertate pe fiul său minor T.G. jr. iar în noaptea de 25 spre 26 iulie, în urma unei acțiuni premeditate, inculpatul l-a ucis prin înjunghiere în zona toracică stângă cu un corp tăietor înțepător”.

Trupul neînsuflețit al minorului a fost găsit pe data de 28 iulie, în jurul orei 11:00, pe bancheta din spate a autovehiculului bărbatului. 

Ce se decide astăzi în cazul tatălui criminal din Cluj

Potrivit informațiilor obținute de DC News, magistrații Tribunalului Cluj decid astăzi, 25 august, dacă T.G., taximetristul care și-a ucis băiețelul de 8 ani, va mai rămâne în spatele gratiilor.

Arestarea preventivă a inculpatului T.G poate fi prelungită dacă temeiurile care au determinat arestarea inițială impun în continuare privarea de libertate a inculpatului ori dacă vorbim de temeiuri noi care justifică prelungirea acestei măsurii, spune legea. 

Prelungirea măsurii se poate dispune numai la propunerea motivată a procurorului de caz. 

Amintim că bărbatul susținea în fața anchetatorilor că micuțul i-a cerut să fie ucis, amenințând că, altfel, se va sinucide. Mama micuțului, despărțită de taximetristul ucigaș, raportase dispariția pe 25 iulie. 

 

Psiholog criminalist, explicații 

 

Gabriela Groza, psiholog criminalist, a afirmat, la Kanal D, despre tatăl băiatului, că „există un tipar de genul acesta pentru cei care nu mai au nimic de pierdut, este o situație atât de disperată atunci când simți că ai pierdut totul, încât cei mai vulnerabili ajung să comită gesturi radicale. Părintele care a ”pierdut” copilul a ajuns să-l omoare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel