Dosarul Bica. Crinuţa Dumitrean, arestată preventiv. Oana Vasilescu, cercetată sub control judiciar

judecata
judecata

Instanța supremă a decis, marți, soarta a două dintre femeile reținute în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica. 

Fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean a fost arestată preventiv. Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, va fi cercetată în libertate sub control judiciar. Deciziile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă. Pot fi contestate la aceeaşi instanţă.

Crinuța Dumitrean şi Oana Vasilescu sunt acuzate de abuz în serviciu, după ce au făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

De abuz în serviciu este acuzată și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, dar și  alți foști membri ai comisiei: Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, toţi fiind arestaţi preventiv.

Pentru arestarea deputatului PDL Florin Cătălin Teodorescu şi a deputatului UDMR Marko Attila, procurorii cer aviz Camerei Deputaţilor. În cazul lui Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nuţiu, a fost şi el arestat preventiv, sub aceeași acuzație. 

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, care s-a bucurat de supraevaluarea terenului, este cercetat sub control judiciar. Gheorghe Stelian, susţin anchetatorii, ar fi împărţit cu alţi trei oameni de afaceri cei 62 de milioane de euro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel