Dosar Tony Blair: Imunitatea fostului premier poate fi ridicată

Tony Blair, fostul premier britanic, se bucură de imunitate în fața justiției, dar acest statut ar putea fi ridicat în scurtă vreme. O cerere de ridicare a imunității va fi trimisă Camerei Comunelor de către procurorul general Jeremy Wright, potrivit The Guardian.

Curtea Supremă din Anglia și Țara Galilor va efectua audieri în dosarul războiului din Irak, la care va fi convocat și fostul premier britanic, Tony Blair.

Dosarul Blair a fost blocat în 2016, când deputații britanici au decis că Blair are imunitate în fața acuzațiilor penale. Astăzi, ministrul Justiției va reevalua solicitarea tribunalului. Procurorul general intyenționează să ceară din nou ridicarea imunității lui Blair.

Blair a decis să angajeze Marea Britanie în invazia Iraqului, în 2003, ignorând opoziția societății britanice și lipsa unor probe solide privind armele de distrugere în masă deținute de regimul Saddam Hussein. În urma invaziei, sute de soldați britanici și mii de civili iraqieni și-au pierdut viața. Blair este acuzat de agresiune, conform legislației penale internaționale. Infracțiunea nu este prevăzută în legislația britanică, acesta fiind principalul motiv de dispută între susținătorii și acuzatorii lui Blair.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel