Dosar Toni Greblă: DNA cere arestarea judecătorului CCR Toni Greblă

Direcția Națională Anticorupție solicită încuviințarea arestării preventive a judecătorului Curții Constituționale Toni Greblă. Cererea procurorilor va ajunge la Biroul Permanent al Senatului, Camera Parlamentului care l-a propus pe Greblă pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.

Toni Greblă a anunțat recent vă se gândește la varianta demisiei din CCR. Deocamdată, judecătorul constituțional se află în concediu. La 22 ianuarie, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Toni Greblă pentru trafic de influență în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat și două infracțiuni privind acte de comerț incompatibile cu funcția. 

Greblă: Știam că sunt filat și interceptat la momentul numirii la CCR

"Ancheta s-a desfășurat în continuare, au fost audiați doi martori. Avocații mei au fost prezenți acolo, nu s-a întâmplat nimic deosebit, ba dimpotrivă, declarațiile au fost favorabile situației", a declarat Greblă, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Întrebat cine sunt cei doi martori, judecătorul a spus că "sunt neimportanți". "Sunt cei doi oameni cu care se pretinde că aș fi fost în străinătate și amândoi au declarat că nu mă cunosc, m-au văzut doar la televizor", a declarat Greblă. "S-a stabilit prin martorii audiați până acum că eu n-am nicio contribuție la un posibil export care nu s-a realizat și nici nu se putea realizat", a adăugat Greblă.

Greblă: În decizii politice există pagube colaterale

"În mod surprinzător, văd acum că se solicită încuviințarea arestării, ceea ce mă face să mă gândesc la multe lucruri. Deocamdată, am să mă prezint când voi chemat de Senat, voi vedea și eu dosarul și în funcție de asta voi lua și eu o decizie", a mai declarat Toni Greblă.

"O să încerc să nu-mi pun foștii colegi din Biroul Permanent într-o situație delicată, mai ales că s-a luat o decizie politică și când e vorba de decizii politice, mai ales când e vorba de campanii, există și pagube colaterale", a spus judecătorul CCR.

Fostul senator PSD a refuzat să spună dacă au existat presiuni din partea Serviciului Român de Informații sau a directorului interimar al acestei instituții.

"Eu nu-l cunosc pe Florian Coldea și nu am discutat niciodată astfel de aspecte. Însă, în spațiul public au fost făcute declarații pe care dumneavoastră le cunoașteți foarte bine", a afirmat Greblă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel