Dosar Securitate. Daniel Zamfir: Pas mare spre normalitate. Lege îndreptată după zece ani

Lideri ALDE
Lideri ALDE

Senatorul ALDE Daniel Zamfir anunţă modificarea, în Senat, a OUG 24/2008, privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității.

"Astăzi, Senatul a votat în unanimitate propunerea pe care am făcut-o de modificare a OUG 24/2008, privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității. Din prevederile OUG 24/2008 erau exceptate de la depunerea declarației pe propria răspundere precum și de la verificarea la cerere a statului de colaborator al Securității persoane alese și numite în funcții publice.

Astfel, funcții precum Avocatul Poporului, membrii CNA, membrii conducerii Curții de Conturi, ai Consiliului Concurentei, ai Consiliului Legislativ, rectorii, pro rectorii, decanii, pro-decanii și multe alte categorii nu vor mai fi exceptate de la respectiva declarație, iar orice persoana poate solicita verificarea celor nominalizați mai sus.

P.S. Era sa uit: In categoria celor de mai sus se încadrează și membrii CA al BNR", a scris senatorul Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel