Dosar Revoluție. Norica Nicolai: Ce NU apare în dosar! Lazăr acoperă un scandal

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Europarlamentarul Norica Nicolai a explicat la Antena 3 că trimiterea în judecată a dosarului Revoluției este făcută în manieră electorală pentru distragerea atenției de la un scandal printr-un alt scandal.

"Eu, ca și mulți alții, am trăit evenimentele din Decembrie 1989 și eram la o vârstă la care puteam să înțeleg. Toți autorii vorbeau, inclusiv cei care s-au implicat activ în Revoluție, despre implicarea Securității. Ea nu apare în acest dosar. Eu cred că putem comenta acest dosar pentru că, după părerea mea, comentăm istorie și mai puțin o faptă penală și m-aș abține de la orice comentariu. Securitatea, într-adevăr lipsește de aici, și se vorbește de manipulare și lipsesc și cei care erau veșnic la televizor cu știri alarmiste pe care mulți dintre români i-au văzut. Însă, încă un lucru mi-a atras atenția și asta mi se pare absolut interesant. În comunicatul de presă se vorbește despre procesul lui Nicolae Ceaușescu și despre ideea de lovitură de stat. Să înțeleg că va începe domnul Lazăr un proces de reabilitare sau măcar să redeschidă, măcar pentru istorie, atât cât timp mai are din mandat acel proces să vedem că nu s-au respectat drepturile omului după standardele actuale?", a spus europarlamentarul.

Merită dezbătut doar pentru istorie

"Și mai este o chestiune în acest comunicat de presă... Se face afirmația, că pentru acel proces există autoritatea de lucru judecată, ceea ce, să mă ierte Dumnezeu, este un non sens în sine. Eu cred că această cauză merită dezbătută doar din punct de vedere al istoriei. Dacă în terenul dreptului penal nu cred că este un proces care să aibă ceea ce se numește nevoia de echitate, de adevăr și justiție... Sunt foarte mulți cei care au fost implicați în 1989. Știm bine că au încercat să stabilească dacă a fost lovitură de stat sau dacă a fost Revoluție, pentru că s-ar putea să riscăm să aflăm că timp de 30 de ani am sărbătorit în fiecare decembrie degeaba? Cu președinți, cu oameni politici, care mergeau cu coroane de flori și vorbeau despre Revoluția română. Ne-a ajutat domnul Lazăr acum să aflăm că de fapt ar fi fost lovitură de stat. Din păcate acesta se înscrie într-un lung șir de situații din ultimii zece ani, în care un scandal se acoperă cu un alt scandal. Lipsa de înțelegere a unor evenimente ne-a adus unde suntem azi. Cred că domnul Lazăr se gândește la o acțiune de imagine, dar foarte mulți dintre români, mai ales cei care am trăit acele evenimente am vrea să ne gândim în termenii aflării adevărului, a unei realități istorice, care este foarte importantă dacă vrei să pornești ceva. Îmi amintesc că la începutul anilor 1990 dacă cineva îndrăznea să spună că codul de procedură și de drept nu au fost respectate în dosarul lui Ceaușescu era huiduit pe stradă. Acum domnul Lazăr ne spune că aceste drepturi nu au fost respectate. Deci sunt niște lucruri care merită cel puțin din respect pentru această țară și pentru istoria ei să le discutăm să le facem la maniera adecvată nu la o manieră electorală, propagandistică, pentru că istoria unei națiuni merită puțin respect", a mai spus Norica Nicolai.  

Vezi și: Iohannis, șantajat de Lazăr? Coita: Românii se vor cutremura când vor afla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel