Dosar Revoluție. Ion Iliescu nu a fost audiat, spune Tiberiu Nițu

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, miercuri, că dosarul Revoluţiei din 1989 este în curs de soluţionare. Acesta a precizat că fostul preşedinte Ion Iliescu nu a fost audiat în cazul de față.

VEZI ȘI: Exclusiv. ADEVĂRUL despre relația Negoiță-Oprescu. "Aici e problema"

"Dosarul este în curs de soluţionare la Secţia Parchetelor Militare. Nu a fost audiată persoana respectivă (Ion Iliescu - n.r.)", a spus Tiberiu Niţu, răspunzând unor întrebări după şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Tot procurorul general al României declara, în martie, că urmărirea penală în dosarul Revoluţiei nu va fi afectată în urma retrimiterii cauzei la Parchetul Militar, în baza prevederilor din noul Cod de procedură penală.

Tiberiu Niţu a precizat atunci că dosarul Revoluţiei urmează să fie trimis de la Secţia de Urmărire Penală la Secţia Parchetelor Militare, pentru a fi continuate cercetările, notează Mediafax.

"Potrivit modificărilor din noul Cod de procedură penală, fiind vorba de persoane cercetate atât militari cât şi civili, competenţa aparţine parchetului procurorilor militari. În consecinţă cauza va fi trimisă Parchetului Militar", a adăugat Niţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel